KATASTROFA U GLAVNOM GRADU BiH: Sarajevo opet grad sa najzagađenijim zrakom na svijetu!

Sve preko 301 se smatra iznimno opasnim zrakom za udisanje. U Sarajevu je večeras 446.

  • Vijesti

  • 20. Dec. 2023  

  • 0

Sarajevo je ponovo grad sa najzagađenijim zrakom na svijetu. Indeks zagađenja trenutno je 446 mikrograma štetnih čestica po metru kubnom, što je nova najveća vrijednost izmjerena u posljednje vrijeme a kada je riječ o glavnom gradu BiH.

Slijede Delhi (Indija) sa indeksom 284, te Dhaka (Bangladeš) 256.

alt

Podsjećanja radi, ako je u zraku do 50 štetnih čestica, zrak se smatra zdravim. Od 51 do 100 štetnih čestica je umjeren. Od 101 do 150 štetnih čestica se smatra nezdravim zrakom za osjetljive grupe. Od 151 do 200 zrak je nezdrav. Od 201 do 300 zrak se smatra vrlo nezdravim. A sve preko 301 se smatra iznimno opasnim zrakom za udisanje. U Sarajevu je večeras 446.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...