ODRŽANO ROČIŠTE U SLUČAJU DŽENE GADŽUN: Tužilaštvo predložilo da optuženi ljekari ne obavljaju dužnost dok je u toku sudski proces

Novi pretres je zakazan za 26. decembar, i na tom pretresu bi trebali svjedočiti roditelji djevojčice Amila i Muris Gadžun.

  • Hronika

  • 21. Dec. 2023  21. Dec. 2023

  • 0

U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je održano ročište u predmetu koji se vodi protiv troje ljekara zbog smrti djevojčice Džene Gadžun, piše N1.

Naime, prije čitanja optužnice napravljena je pauza kako bi Sudsko vijeće razmotrilo zajednički zahtjev advokata optuženih za isključenje javnosti iz ovog postupka.

Tužilaštvo se odmah usprotivilo. Pojasnili su da će naknadno tražiti isključenje javnosti iz dijelova suđenja koje se odnosi na iznošenje podataka o preminuloj maloljetnoj djevojčici.

Prijedlog odbrane je odbijen i nastavljeno je suđenje čitanjem optužnice.

Tužilaštvo je predložilo da ovi ljekari ne obavljaju dužnost dok je u toku sudski proces.

Novi pretres je zakazan za 26. decembar, i na tom pretresu bi trebali svjedočiti roditelji djevojčice Amila i Muris Gadžun.

“U utorak sam svjedok. Tražili su izuzeće, to nije dobro. Nismo prisustvovali pretresu”, kazala je Amila Gadžun za N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...