INICIJATIVA GRAĐANSKOG SAVEZA: "Pokrenuti smjenu Duške Jurišić zbog sabotaže apelacije Slavena Kovačevića"

"Smatramo da je Duška Jurišić kao kadar Trojke odnosno Naše stranke, pomenutim aktivnostima oštetila i građanske političke opcije i ideju građanske države Bosne i Hercegovine, jasno se svrstavši na stranu političkih napora zvaničnog Zagreba"

  • Politika

  • 22. Dec. 2023  

  • 11

Građanski savez (GS) poziva građanski orijentirane zastupnike u državnom parlamentu da hitno pokrenu proceduru smjene Duške Jurišić zamjenice ministra za ljudska prava i izbjeglice zbog evidentnog pokušaja sabotaže implementacije presude Evropskog suda za ljudska prava po tužbi Slavena Kovačevića.

Aktivnosti zamjenice ministra za ljudska prava i izbjeglice, u vezi sa davanjem politilke podrške samoproglašenim agenticama, nedopustive su sa stanovišta interesa građana Bosne i Hercegovine, sa stanovišta ljudskih prava za koja se građani Bosne i Hercegovine bore pred sudom u Strazburu, kao i sa stanovišta općih interesa države. Smatramo da je Duška Jurišić kao kadar Trojke odnosno Naše stranke, pomenutim aktivnostima oštetila i građanske političke opcije i ideju građanske države Bosne i Hercegovine, jasno se svrstavši na stranu političkih napora zvaničnog Zagreba – navodi se u saopćenju te dodaje:

"Zbog svega toga pozivamo zastupnike u državnom parlamentu, a naročito one koji tvrde da su građanski politički oprijentisani da pokrenu hitnu procedure smjene zamjenice ministra za ljudska prava".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...