NOVA PLJUSKA VUČIĆU I DODIKU IZ BEOGRADA: „Potpuno raskrinkan mehanizam krađe na izborima, uz fantomske glasače i fantomske liste…“

Cvejić je ocijenio da „režim hvata nervoza, jer je pred pucanjem ružičasti balon u kojem svi oni žive i u kojem funkcioniše taj koruptivni i lopovski mehanizam“.

  • Regija

  • 23. Dec. 2023  23. Dec. 2023

  • 0

Potpredsjednik stranke "Srbija Centar" (Srce) Slobodan Cvejić je izjavio da je "potpuno raskrinkan" mehanizam krađe na izborima.

„Najtužnije je što će to da bude slika Srbije u svijetu“, rekao je Cvejić za TV Nova.

„Vjerovatno će pokušati da preko (Branimira) Nestorovića (šefa liste „Mi – Glas iz naroda“) ponove izbore u Beogradu i tako se izvuku. Najelegantnije rješenje je da se svali sva krivica na njega i kaže da on ne želi da uđe u koaliciju sa SNS-om. Ali, to nije naša primarna briga. Mi moramo da insistiramo da se svi prekršaji istjeraju na čistac, da ne dozvolimo da se sve završi ponavljanjem na nekoliko biračkih mjesta“, rekao je Cvejić, koordinator Gradskog odbora svoje stranke za Beograd.

Ocijenio je da su izbori održani 17. decembra bili neregularni, ne samo zbog „fantomskih glasača“, već i zbog „fantomskih lista“ koje su dobile manje glasova nego što im je bio potreban broj potpisa za prijavu izlaska na izbore.

„Moramo da istrajemo u zahtjevu da se ponove i republički izbori, jer ako se kralo, bez obzira kolike su razlike u procentima, onda treba sve da se ponovi“, istakao je Cvejić i dodao da je kontrola medija imala jednu od presudnih uloga u izbornoj prevari.

„RTS je imao presudnu ulogu u tome, jer mora da izvještava objektivno, i po Ustavu i po zakonima. Pokušali su neke mrvice da bace javnosti, ali to je odavno pročitano“, rekao je on.

Cvejić je ocijenio da „režim hvata nervoza, jer je pred pucanjem ružičasti balon u kojem svi oni žive i u kojem funkcioniše taj koruptivni i lopovski mehanizam“.

„I sama EU se našla u nezgodnoj poziciji, jer su 12 godina podržavali takozvanu stabilokratiju u Srbiji, a sada žele da reafirmišu demokratske vrijednosti. Ovo je jedan način, o neregularnostima su pričala dva austrijska i jedan njemački poslanik. U Evropi narasta svijest da ovi izbori nisu u redu“, rekao je Cvejić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...