VUČIĆ SE OBRATIO POVODOM PROTESTA: "Izgrednici će biti uhapšeni"

"Sačuvaćemo slobodu, samostalnost, nezavisnost. Odbranićemo našu Srbiju, samo da sačuvamo mir, država je sigurna, sačuvaćemo našu kuću", rekao je Vučić.

  • Regija

  • 24. Dec. 2023  

  • 0

"Ništa od toga im neće poći za rukom. Mi se trudimo da blagom reakcijom ne povrijedimo nekog od slučajnih učesnika ispred Skupštine grada", rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti povodom protesta opozicije u Beogradu.

Vučić je istakao da su neki na ovim protestima pokazali pravo lice i da im je nasilje jedini vid borbe.

"Danima smo na to ukazivali, upozoravali smo na inostrani faktor, hvala onim stranim službama koje su jasno stavile na znanje šta se priprema", rekao je predsjednik Srbije.

Dodao je da oni koji su se zaklinjali u borbu protiv nasilja samo su još jednom potvrdili da su pravi nasilnici i siledžije.

"Država je dovoljno jaka da odbrani Srbiju, da odbrani Beograd. Izgrednici i siledžije biće uhapšeni i uvijek ćemo se tako ponašati", kazao je Vučić.

Poručio je da će sačuvati slobodu i mir u zemlji.

"Sačuvaćemo slobodu, samostalnost, nezavisnost. Odbranićemo našu Srbiju, samo da sačuvamo mir, država je sigurna, sačuvaćemo našu kuću", rekao je Vučić.

U toku je sedmi masovni protest koalicije Srbija protiv nasilja ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK) u Beogradu, a opozicija je pokušala da uđe u zgradu Skupštine grada Beograda.

Unutra je policija u opremi za razbijanje protesta, a vrata Skupštine su razvaljena. Razbijena je vanjska kamera na zgradi, kao i nekoliko prozora. Prije toga je bačen i suzavac, a demonstranti su gađali Skupštinu grada bakljama i pokušavali da ih ubace kroz razbijene prozore. Jedan od učesnika protesta je motkom razbio staklo na vratima Skupštine grada.

Lideri koalicije, kojima su se pridružili i drugi predstavnici opozicije, pozvali su jučer građane na današnji, kako su najavili, najmasovniji skup, zahtijevajući poništavanje izbora na svim nivoima i raspisivanje novih.

Građani su se u masovnom broju okupljali proteklih dana ispred RIK-a, a studenti su najavili radikalizaciju protesta, odnosno blokadu Beograda na više lokacija, koja će početi sutra u 12, a trajaće do 18 sati.

Zbog brojnih neregularnosti tokom proteklih izbora, u štrajk glađu prije sedam dana stupila je potpredsjednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić, potom su joj se pridružile poslanice Jelena Milošević i Danijela Grujić, a zatim lider Pokreta za preokret (PZP) Janko Veselinović i Željko Veselinović, predsjednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...