O NJEMU BRUJI TURSKA: Edin Džeko potezom oduševio navijače Fenerbahčea, a onda je uslijedila burna rasprava…

Nakon utakmice verbalni rat između dva tima nastavio se na društvenim mrežama.

  • Sport

  • 25. Dec. 2023  25. Dec. 2023

  • 0

Fenerbahče i Galatasaray sinoć su u velikom derbiju turske Superlige odigrali 0:0, a prvo poluvrijeme obilježio je sukob Edina Džeke i najboljeg igrača gostiju Maura Icardija.

Naime, Edin Džeko nije bio zadovoljan nakon jedne sudijske odluke, a onda mu je prišao argetinski napadač i nešto mu dobacio.

Edin je nekoliko sekundi kasnije odgurnuo Icardija, a veći incident su spriječili igrači oba tima.

Navijači Fenera su oduševljeni Džekinim gardom i na društvenim mrežama masovno podržavaju kapitena BiH.

“Kako je lijepo vidjeti što si Icardija stavio na mjesto. Tata Džeko”, “On je naš otac”, “Samo je jedan kralj, Edin Džeko”, komentari su navijača Fenerbahčea.

Nakon utakmice verbalni rat između dva tima nastavio se na društvenim mrežama.

Sve su započeli Lavovi objavom fotografije Maura Icardija sa modricom na licu na šta je reagirao i Edin Džeko.

Prvi u javnost je izašao Galatasaray. Aktuelni prvak Turske je objavio fotografiju Icardija sa modricom ispod oka uz naglasak kako se manipulira turskim nogometom.

"VAR soba i 26 kamera ne mogu vidjeti i sramota nas je u njihovo ime što se ovo događa. Oni koji hoće pravdu za sebe nastavljaju da manipulišu turskim nogometom na svakom kanalu", poručili su iz Galatasaraya.

Ubrzo je uslijedila reakcija iz tabora Fenerbahčea s porukom da Galatasaray od sebe pravi žrtvu tako što su objavili fotografiju igrača koji je glavom udario stativu.

Reakcije je prenio i Fabrizio Romano, najpoznatiji transfer majstor kojem je odlučio odgovoriti Edin Džeko.

"Tip je glavom udario u stativu i objavili su ga na Instagramu i plaču za penalom", počeo je Džeko uz niz emotikona koji se smiju.

"Tipični oni. Sramotno. Budi ozbiljan Fabrizio, bolji si od toga", napisao je Džeko u odgovoru.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...