ANDREJ PLENKOVIĆ ČESTITAO BOŽIĆ: Poručio da nije vrijeme za komentiranje Milanovića

Komentirajući nerede u Srbiji i nasilje policije prema građanima rekao je da svako nasilje nije dobro. "Prema tome, treba jačati demokraciju, institucije i poštovanje istih načela", dodao je.

  • Regija

  • 25. Dec. 2023  25. Dec. 2023

  • 0

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković poželio je svima sretan i blagoslovljen Božić te naglasio da danas, na Božić, nije dan za komentare božićne čestitke predsjednika RH Zorana Milanovića te dodao da će biti dana za to

"Bit će dana za komentare. Danas nije taj dan", rekao je Plenković na upit novinara kako je doživio Milanovićeve kritike da se izvršna vlast ne brine dovoljno za životni standard i da joj je svejedno za zloupotrebu javnog novca i korupciju. Rekao je i da Vlada brine za standard građana. "Naravno da brine", odgovorio je na pitanje novinara brine li Vlada dovoljno za standard građana. 

Istaknuo je da je tokom sedam godina, u vrijeme isprepletenih kriza koje su imale svoju gospodarsku, socijalnu energetsku, zdravstvenu i sigurnosnu dimenziju - nema kojeg aspekta nije bilo - temeljni cilj Vlade bio da zadrži društvenu koheziju. "Da kroz tu isprepletenu i dinamičnu kriznu fazu i u prvom i u drugom mandatu prođemo skupa i da svi ostanemo na nogama i da unatoč tim krizama ostvarujemo strateške ciljeve i da gospodarski i socijalni standard građana", rekao je.

Po meni, dodao je, brojevi sami govore za sebe i zato je jako važno da smo u tome uspjeli. "Uvijek se može više i bolje, ali u datim okvirima i okolnostima, mislim da je sve bilo solidno", ocijenio je.

Na pitanje jesu li dovoljno osjetljivi na korupciju i zloupotrebu javnog novca, Plenković je odgovorio da nikad nije bilo više borbe protiv korupcije.

"Mislim da nikad nije bilo više borbe protiv korupcije nego što je to pokazano u našem mandatu. Tu je pokazano i da nema nikoga tko je izuzet od pogona pravosudnih tijela. Prema tome, borbe protiv korupcije ima samo ako ima slučajeva. Ako imate razdoblja da nema slučajeva, kako znate da se netko bori protiv korupcije. Ovo je u biti i dokaz da se borimo protiv korupcije. Sve što smo radili u ovom mandatu mislim da itekako to potvrđuje, puno više u nečijim drugim mandatima", rekao je.

Plenković je kazao da nije vidio anketu o premijerskim kandidatima, objavljenoj na Novoj TV, prema kojoj zasad uvjerljivo vodi, ali ima nešto manju podršku kao pojedinac nego HDZ , te je li iznenađen što Ivan Penava odmah iza njega kao kandidat za premijera.

"Uopće ne znam o čemu govorite, nisam se bavio s time. Bio sam sa sinom na dječjoj polnoćki i nisam pratio", dodao je.

Komentirajući nerede u Srbiji i nasilje policije prema građanima rekao je da svako nasilje nije dobro. "Prema tome, treba jačati demokraciju, institucije i poštovanje istih načela", dodao je.

O sueprizbornoj godini rekao je: "To ćemo dogodine". Nakon Božićne mise u Bogoslužnom prostoru blaženog Alojzija Stepinca na zagrebačkom Kaptolu, Plenković je rekao i da je propovijed zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše potaknula sve na promišljanje i introspekciju.

"Danas smo čuli lijepu propovijed zagrebačkog nadbiskupa Dražena koja je zaista potakla sve nas i na promišljanje i na introspekciju o stvarnom značenju Božića. U današnjem suvremenom svijetu kada smo nerijetko i površni i sebični, njegove su riječi itekako vrijedne za sve vjernike, ali i za sve građane da malo promislimo o načinu i smislu života i onome kako djelujemo i privatno i javno, u društvu", kazao je.

Svima je poželio sretan i blagoslovljen Božić, da ga svi provedu u radosti, veselju i miru, u krugu porodice te da se pokaže i solidarnost i pomoć i razumijevanje za sve kojima je to potrebno, prenosi Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...