SPEKTAKL NA NBA PARKETIMA: Dallas bolji od Phoenixa, čudesni Luka Dončić ispisao povijest...

Boston je u gostima pobijedio Los Angeles Lakerse 126:115 i tako upisao treći uzastopni, a 23. trijumf sezone.

  • Sport

  • 26. Dec. 2023  

  • 0

Košarkaši Dallasa pobijedili su danas u gostima ekipu Phoenixa sa 128:114 i tako upisali 18. pobjedu od početka sezone u NBA ligi.Dallas je do pobjede predvodio Luka Dončić koji je ubacio 50 poena i tako prešao 10.000 poena u svoju 358. utakmicu u NBA. Dodao je i 15 asistencija i šest skokova.

Derrick Jones dodao je 23 poena za pobjednički tim, Derek Lively 20 i deset skokova, dok je bivši košarkaš Partizana Dante Exum meč završio sa sedam poena, pet asistencija i četiri skoka.

U momčadi Phoenixa najefikasniji je bio Grayson Allen s 32 poena.

Boston je u gostima pobijedio Los Angeles Lakerse 126:115 i tako upisao treći uzastopni, a 23. trijumf sezone.

Svih pet startera Celticsa postiglo je dvoznamenkasti broj bodova, a predvodili su ih Kristaps Porzingis s 28 koševa i Jayson Tatum s 25 koševa. Jaylen Brown dodao je 19, a Derrick White i Jrue Holiday po 18 poena.

Čak 40 poena i 13 skokova Anthonyja Davisa nisu bili dovoljni Lakersima koji su upisali šesti poraz u posljednjih osam utakmica. LeBron James dodao je 16 poena, devet skokova i osam asistencija.

Miami, za koji Nikola Jović više nije igrao, slavio je protiv Philadelphije rezultatom 119:113.

Najzaslužniji za pobjedu Miamija bio je ljevoruki Jaime Haquez koji je ubacio 31 koš, a pratili su ga Bam Adebayo s 26 koševa i 15 skokova te Tyler Hiro s 22 koša.

U Philadelphiji, koja je igrala bez ozlijeđenog Joela Embiida, najefikasniji je bio Tobias Harris sa 27 poena, dok je Kelly Oubre ubacio dva poena manje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...