ERDOGAN OTPUSTIO KOČNICE: "Nema nikakve razlike između onoga što izraelski premijer Benjamin Netanyahu radi u višemjesečnim napadima na Gazu i onoga što je radio..."

Ne samo međunarodne organizacije već i prestižni zapadni univerziteti nisu uspjeli po pitanju Gaze, dodao je Erdogan.

  • Evropa

  • 28. Dec. 2023  

  • 1

Nema nikakve razlike između onoga što izraelski premijer Benjamin Netanyahu radi u višemjesečnim napadima na Gazu i onoga što je nacistički vođa Adolf Hitler učinio prije nekoliko decenija, rekao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, javlja Anadolu.

"Po čemu se ti (Netanyahu) razlikuješ od Hitlera? Ovi (postupci) će nadmaštiti i Hitlera. Postoji li nešto što Netanyahu radi što je manje u odnosu na Hitlera? Ne.", rekao je Erodgan govoreći na ceremoniji dodjele nagrada u oblasti nauke u glavnom gradu Ankari.

Rekao je da kao i prije 80 godina u nacističkoj Njemačkoj, da se danas naučnici širom svijeta, koji imaju hrabrosti osuditi ugnjetavanje i progon u Gazi, suočavaju s pritiskom i prijetnjama, referirajući se na otpuštanje akademskih radnika u SAD-u i drugim zemljama jer su pružili podršku Palestincima.

Za naučnike koji se suočavaju sa pritiskom zbog odbrane ljudskog dostojanstva u Gazi, vrata turskih univerziteta su im otvorena, poručio je Erdogan.

"Shvatili smo da su institucije koje puno govore i troše velike budžete potpuno prazne kada je riječ o Izraelu i njegovim zvjerstvima", rekao je Erdogan, te dodao:

"Od Vijeća sigurnosti UN-a do novinarskih organizacija, od EU-a do novinarskih grupa, sve institucije koje služe kao apostoli demokratije su propale (zbog izraelskih napada na Gazu)."

Ne samo međunarodne organizacije već i prestižni zapadni univerziteti nisu uspjeli po pitanju Gaze, dodao je Erdogan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...