POJEO VUK MAGARCA: Kojović priznao da je Dodik izigrao "trojku" i objasnio zašto je progutao žabu zvanu "Staša Košarac"

“Rukovali smo se nas dvojica, on je obećao i sada vidim da govori da to neće uraditi. Ono što se dogovorimo se ne poštuje. Šta je smisao pregovora i razgovora?”, pita se Kojović.

  • Mini market

  • 28. Dec. 2023  

  • 1

Bivši predsjednik Naše stranke i aktuelni državni zastupnik Predrag Kojović jutros je gostujući na BHT1 izjavio kako je Milorad Dodik (SNSD) obećao popunjavanje Ustavnog suda BiH, ali da od tog dogovora nema ništa, prenosi Faktor.ba

“Rukovali smo se nas dvojica, on je obećao i sada vidim da govori da to neće uraditi. Ono što se dogovorimo se ne poštuje. Šta je smisao pregovora i razgovora?”, pita se Kojović.

Na pitanje voditelja da li je Naša stranka bila lahkovjerna kada su sa Dodikom i SNSD-om pristali formirati vlast na državnom nivou i je li istina da su “trojku” zapravo organi SDP-a u Banjoj Luci uvjerili da se Dodik promijenio, Kojović je kazao:

“Nije istina. U kakofoniji interesa i komunikacije se desilo da SNSD dobije četvrtog delegata i nismo imali izbora u smislu biranja partnera za vlast”, poručio je, između ostalog, Kojović.

Kada je riječ o Izbornom zakonu kazao je da su o njemu spremi razgovarati, “ali šta je poenta ako se dogovori ne poštuju”.

Kojović je rekao i da ne vjeruje da će državni parlament usvojiti predložene izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine u dijelu koji se tiče integriteta procesa glasanja.

Pred zastupnicima će se naći prijedlog promjena Izbornog zakona koji je predložila SDA.

Na konstataciju voditelja da mu se spočitava i to što se kroz Parlament Bosne i Hercegovine nije usprotivio nasilju nad ženama jer je glasao protiv smjene SNSD-ovog ministra Staše Košarca, koji se povezuje sa nasiljem u porodici, Kojović je kazao da je postojao takav koalicioni dogovor.

“Glasali smo protiv smjene Staše Košarca jer je postignut koalicioni dogovor. U ovom trenutku laserski smo fokusirani na mart i Evropsku uniju i rekonstrukcija Vijeća ministara u ovom trenutku je stvar koja nam zaista nije potrebna i na koju ne želimo trošiti vrijeme”, kazao je, između ostalog, Kojović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...