DEMONSTRACIJE U SARAJEVU: Protest ispred federalnog parlamenta -"Nermin Nikšić djeluje protuustavno..."

-Ne može entitetska vlast odlučivati o onom što je u isključivoj nadležnosti državnog Parlamenta, navode.

  • Vijesti

  • 29. Dec. 2023  29. Dec. 2023

  • 3

Neformalna grupa građana ReSTART BiH organizira proteste ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH, zbog Odluke o promjeni namjene šumskog zemljišta i privremenom korištenju šumskog zemljišta u druge namjene - odlukom Vlade Federacije BiH.

Organizatori protesta navode da se pri tome svjesno ignorira činjenica da izvršna vlast ne može odlučivati o tome umjesto zakonodavne, te da ne može entitetska vlast odlučivati o onom što je u isključivoj nadležnosti državnog Parlamenta, navode.

“Time Nermin Nikšić djeluje protuustavno i na taj način pravi presedan, što otvara iste mogućnosti i Miloradu Dodiku u RS”, stav je organizatora, grupe Restart.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...