SAMO DVA DANA NAKON ŠTO JE REKAO DA JE "VEĆI ČETNIK OD DODIKA": Vojin Mijatović pozvao Vukanovića u "zajednički front" protiv Dodikovog režima

"Ni pod koju cijenu nećemo dozvoliti da Dodik ima četiri delegata u Domu naroda. Sutra ćemo pozvati lidere opozicije da u ponedjeljak održimo sastanak na ovu temu. Mi imamo svoj stav, opozicija ima svoj stav i sada ćemo nastaviti razgovore i u zvaničnoj formi", rekao je neposredno nakon parlamentarnih izbora prošle godine Vojin Mijatović. Samo sedmicu dana kasnije, 1. decembra, SNSD je dobio "četvrtog delegata". 

  • Mini market

  • 31. Dec. 2023  

  • 1

"Šta drugo možete očekivati od osobe poput Vukanovića. On je veći četnik od Dodika, ali znate šta je jedina razlika – što je Dodik na vlasti, a on nije. To je jedino što njih boli, a vjerujete da njihovi stavovi nisu drugačiji."

Ovo je prije samo dva dana rekao potpredsjednik SDP i federalni ministar Vojin Mijatović, koji je danas, u novogodišnjoj čestitki pozvao opozicione zvaničnike iz RS-a u "zajednički front protiv Dodikovog režima".

"Svi građanima Bosne i Hercegovine želim puno zdravlja, porodične i poslovne sreće u godini ispred nas. Poslovno u 2024. godini bit ću isključivo fokusiran na resorno ministarstvo koje vodim i privredu u Federaciji Bosne i Hercegovine. Politički u 2024. godini bit ću fokusiran isključivo na Republiku Srpsku i lokalne izbore, a pogotovo na Banju Luku. Vrijeme je za okupljanje svih političkih snaga u RS kako bi Dodikov režim konačno bio poražen", naveo je Mijatović.

altAvaz / Screenshot

Dodao je da, iako postoje ogromne ideološke i političke razlike, to moraju ostaviti po strani i usmjeriti se samo ka jednom cilju - svrgavanje sa vlasti režima.

"Bez obzira na sve izgovoreno i na ogromne razlike između nas, pozivam Draška Stanivukovića, Jelenu Trivić i Nebojšu Vukanovića da okupe sve političke subjekte u front protiv Dodikovog režima. Svi ostali trebaju stati iza ovih ljudi, bez sujete, bez kalkukacija i svako u svom kapacitetu, a svi smo pokazali svoj kapacitet na prethodnim izborima", naveo je Mijatović.

Istakao je da im treba program i jedinstvo, jer nije dovoljna "samo šuplja priča protiv Dodika ili će ishod biti isti kao i svaki put do sada."

"Mi smo spremni staviti se u službu ovakvog pokreta sa kapacitetom koji više nije mali, kada pobijedimo režim pričat ćemo o razlikama, do tada to mora biti stavljeno po strani. Mi smo tu spremni, do vas je, povedite proces promjena na drugačiji način nego do sada. Sretna nam svima Nova godina", zaključio je Mijatović.

A da Mijatović nije uopće pričao "šuplju priču" u proteklom vremenu potvrđuje i politička moć koju trenutno ima Milorad Dodik a čemu je itekako Mijatović doprinio. 
Iako je mogao biti izbačen iz državne vlasti, Dodik je upravo zahvaljujući Mijatoviću i SDP-u dobio tzv. četvrtog delegata u Domu naroda Parlamenta BiH što ga je učinilo nezaobilaznim prilikom formiranja vlasti na državnom nivou i apsolutnim vladarom političkih procesa u BiH bez čijeg odobrenja nijedan zakon ne može biti usvojen.  Treba li podsjetiti da je i tada Mijatović, kao i sada, bio nedosljedan u kratkom periodu. Neposredno nakon izbora Mijatović je rekao da "ni pod koju cijenu" neće dozvoliti da Dodik ima četiri delegata u Domu naroda. 

"Ni pod koju cijenu nećemo dozvoliti da Dodik ima četiri delegata u Domu naroda. Sutra ćemo pozvati lidere opozicije da u ponedjeljak održimo sastanak na ovu temu. Mi imamo svoj stav, opozicija ima svoj stav i sada ćemo nastaviti razgovore i u zvaničnoj formi", rekao je neposredno nakon parlamentarnih izbora prošle godine Vojin Mijatović. Samo sedmicu dana kasnije, 1. decembra, SNSD je dobio "četvrtog delegata". 

altBuka / Screenshot

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...