OTAC ZLATANA IBRAHIMOVIĆA JE PJEVAČ: Poslušajte hit posvećen fudbaleru (VIDEO)

Pod stare dane je krenuo sa muzikom.

  • Estrada

  • 31. Dec. 2023  

  • 0

Otac slavnog fudbalera Zlatana Ibrahimovića, Šefik, porijeklom je iz Bosne i Hercegovine, a prvo vrijeme je kao izbjeglica u Švedskoj radio kao domar. Onda je pod stare dane počeo da gradi karijeru pjevača narodne muzike.

Šefik, poznat i po nadimku Kinko, posvetio je dvije pjesme Zlatanu (Sine moj, Zlato, Zlatane), rodnoj Bijeljini (Lijepa si, Bijeljino) i Bosni (Vraćam ti se, Bosno), a prvi snimak datira iz 1991. godine, kada je gostovao na TV Sarajevo s pjesmom "Teško je voljeti".

Šefik je oduvijek volio kafanu, a uz nju i alkohol, a zbog tog zla mu se raspao brak sa Zlatanovom majkom - Jurkom.

Slavni fudbaler je karijeru počeo u timu MBI zajedno sa svojim švedskim vršnjacima, da bi se poslije nekoliko godina preselio u tim FBK Balkan. Razlika između dva kluba je bila drastična i stvarali su je očevi na tribinama. Dok su očevi igrača u MBI davali podršku uzvicima "Ajmo, momci. Dobro je!", dotle su u novom klubu očevi psovkama čašćavali svoju djecu.

"Vikali su: 'Je*em ti mater u pi**u!' Mislio sam, odlično, baš kao kod kuće. Ovdje mi je dobro. On nije gledao moje utakmice, niti me ohrabrivao sa školom. On je imao svoje pijančenje, svoj rat i svoju jugoslovensku muziku", napisao je Zlatan u autobiografiji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...