MUAMER BANDIĆ O KVAZI-ANALIZAMA I LAŽNIM ANALITIČARIMA: "Dakle, Bošnjaci su seljaci, lopovi i teroristi, a Hrvati su gospoda i europejci"

Za to su angažovali svoje “neovisne” analitičare da “muslimanima”, kako Bošnjake ti neovisni i prepametni liberali nazivaju. One koji se razumiju u sve i svašta, osim u kriminal Trojkaša i njihovih HNS sponzora

  • Mini market

  • 04. Jan. 2024  

  • 4

"Prodavači magle i ublehaši su izgleda ostali bez teksta na argumente predsjednika Stranke za BiH, Semira Efendića kada je govorio o sistematskom zapostavljanju razvoja energetskog sektora BiH i posljedicama nedomaćinskog upravljanja ovim strateškim sektorom, pa redom šute i ne javljaju se", piše zastupnik Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) u Skupštini Kantona Sarajevo Muamer Bandić za novinsku agenciju Patrija.

Za to su angažovali svoje “neovisne” analitičare da “muslimanima”, kako Bošnjake ti neovisni i prepametni liberali nazivaju. One koji se razumiju u sve i svašta, osim u kriminal Trojkaša i njihovih HNS sponzora, rastumače kako je politička i pravna principijelnost u politici zapravo “propuštena prilika”.

Pa red bi bio da kažu i za šta prilika? Vjerovatno za pljačku i daljnje rastakanje države Bosne i Hercegovine i njene imovine od trenutne oktroisane Federalne vlasti i njene HNS centrale!

Zašto se “neovisni” analitičari bave nekakvim “općinskim načelnicima” i “malim strankama”, a ne bave se recimo stranačkom uzurpacijom državnih institucija u svrhu obaranja presuda Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu ili kriminalom u Naftnim terminalima u Pločama ili Odlukom o promjeni namjene šumskog zemljišta i privremenog korištenja šumskog zemljišta u druge namjene, kojom se izbacuje obavezno pribavljanje saglasnosti Pravobranilaštva BiH otvaraju pravni put Miloradu Dodiku, da na isti način krčmi državnu imovinu kao da država Bosna i Hercegovina i ne postoji.

Bosna i Hercegovina je jedina država svijeta u kojoj se tzv. “neovisni” analitičari bave opozicijom, a ne time šta i kako radi vlast. Ovi nama servirani “neovisni” analitičari vlastima pišu hvalospjeve i ode. I po čemu su onda “neovisni” i ko uopće tim, od vlasti naručenim analizama, daje prostor? Najprije bih rekao, po tome gdje te analize pušu, da se iza toga krije borba za kakvu poziciju budžetskog uhljeba, a ne borba za boljitak našeg društva.

Njihova “neovisna” analitika je zapravo veoma jednostavna, čak da i sam mogu ponuditi jednu. Dakle, Bošnjaci su seljaci, lopovi i teroristi, a Hrvati su gospoda i europejci. Srbima se “neovisni” analitičari i ne bave, jer Šumska nije u njihovom interesnom domenu.

Pravi cilj ovih analiza je ispiranje mozga Bošnjacima, kako bi se razbilo jedinstvo probosanske politike. Na taj podmukao način se neutrališe bošnjačka političku moć unutar Federacije BiH, čime ovaj dio naše države sigurno klizi pod hrvatsku političku i ekonomsku kontrolu. Kada se to i ostvari, priča o nezavisnoj i suverenoj državi Bosni i Hercegovini će biti završena jer ćemo postati hrvatska i srpska gubernija, odnosno vječita država - slučaj.

Kada vidim da se ovi “neovisni” analitičari bave, barem malo i barem s pola entuzijazma koliko se bave opozicijom, onima koji vladaju u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci, možda ću njihove analize i uzeti za ozbiljno.

Do tada im treba biti jasno da opoziciji ne trebaju elegije, niti žalovi za nekakvim propuštenim prilikama, već argumentovana kritika svakog lošeg i pogrešnog poteza vlasti. A ova vlast je pogrešna u svojim temeljima!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...