ULOŽENO GOTOVO 400 MILIONA KM: Počinje proizvodnja u najvećoj investiciji u Bosnu i Hercegovinu

"Što se tiče zaposlenih, trenutno imamo oko 300 zaposlenih, a očekujemo daljnji rast u budućnosti"

  • Ekonomija

  • 05. Jan. 2024  

  • 1

Krajem januara ove godine zvanično počinje proizvodnja u rudnicima u Varešu, potvrđeno je za BiznisInfo.ba iz kompanije Adriatic Metals.

Podsjetimo da je riječ o jednoj od najvećih poslijeratnih investicija u BiH, i svakako najvećoj u ovom trenutku. Kompanija Adriatic Metals BiH je do danas uložila gotovo 400 miliona KM u istraživanje, razvoj rudnika, izgradnju infrastrukture i postrojenja za preradu.

"Potvrđujemo da je kraj januara zvanično početak proizvodnih aktivnosti u našem postrojenju. Ovaj značajan korak označava početak procesa koji će se kontinuirano razvijati, s ciljem postizanja proizvodnje od 65.000 tona mjesečno", kazali su iz kompanije za BiznisInfo.ba.

Ova nova faza proizvodnje predstavlja važan trenutak za ovu kompaniju i lokalnu zajednicu. Paul Cronin, izvršni direktor Adriatic Metalsa je naglasio da će povećanje količine proizvodnje svakog dana doprinijeti jačanju pozicije kompanije na tržištu, stvarajući istovremeno nove prilike za rast i razvoj lokalne ekonomije.

Pored direktnog jačanja lokalne ekonomije kroz značajan priliv novca koji kompanija uplaćuje u javni budžet Zeničko-dobojskog kantona kroz poreze i doprinose, te koncesije, kompanija će nastojati da podrži lokalnu zajednicu i kroz razne društveno-korisne projekte. Prosperitetu zajednice doprinosimo i davanjem mogućnosti za doškolavanje, prekvalifikovanje te profesionalni razvoj građana.

"Što se tiče zaposlenih, trenutno imamo oko 300 zaposlenih, a očekujemo daljnji rast u budućnosti. Po trenutnoj procjeni, predviđamo rast broja uposlenika u procentu od oko 30% do kraja 2024. Pored trenutnih otvorenih radnih pozicija, nudimo i otvoreni konkurs za sve zainteresirane", kazali su nam iz Adriatic Metalsa.

Raduju se što će nastaviti da doprinose ekonomskom prosperitetu Vareša i čitave Bosne i Hercegovine, te duboko vjeruju u uspješan razvoj kompanije u saradnji s lokalnom zajednicom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...