KREĆE SASLUŠANJE: Dritan sljedeće sedmice pred sudom zbog poznate afere

Drtitan Abazović o slučaju "Tunel"

  • Regija

  • 05. Jan. 2024  

  • 0

Bivši premijer i lider opozicionog Građanskog pokreta URA Dritan Abazović 9. januara bit će saslušan u podgoričkom Osnovnom tužilaštvu.

On će biti saslušan nakon što je javno tvrdio da ima opertivna saznanja ko je glavni osumnjičeni i šta je bio motiv za kopanje tunela i obijanje depoa Višeg suda.

Abazović je krajem decembra za Radio Crne Gore kazao da ima operativna saznanja ko bi mogao da bude glavni osumnjičeni u slučaju "Tunel" i šta je bila namjera tog slučaja.

"Ta se namjera nije ostvarila, to je možda pozitivno u svemu tome", kazao je tada Abazović.

Nakon te izjave reagovalo je Tužilaštvo i poručilo da će saslušati Abazovića o njegovim saznanjima. Slučaj koji je bacio na noge kompletan sigurnosni sektor i dalje je daleko od riješenog.

Još nije poznato da li je provaljivanjem u depo, osim nekoliko komada oružja, još nešto odnijeto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...