VOJSKA I POLICIJA NA NOGAMA: Nova eksplozija u Iranu

Zvaničnik je odbacio tvrdnje da je eksploziju izazvao pad aviona ili helikoptera u regionu.

  • Svijet

  • 06. Jan. 2024  

  • 0

Velika eksplozija čula se u subotu u blizini jezera Bakhtegan, u blizini grada Shiraza na jugu Irana, saopćile su lokalne vlasti.

Gulamreza Gulami, direktor kriznog upravljanja u provinciji Fars, potvrdio je za iransku televiziju da se u Shirazu čula ogromna eksplozija.

Zvaničnik je odbacio tvrdnje da je eksploziju izazvao pad aviona ili helikoptera u regionu.

"Uzrok eksplozije je nepoznat, ali prema praćenju aerodroma u Shirazu, nije došlo do pada putničkog aviona ili helikoptera u regionu", rekao je zvaničnik.

Dodao je da je jedinica protivvazdušne odbrane vojske takođe potvrdila zvuk velike eksplozije u tom području.

Lokalne vlasti, policijske i vojne jedinice istražuju ovo pitanje – rekao je Gulami.
Oko jezera Bakhtegan nema stambenih naselja.

Najmanje dvije snažne eksplozije odjeknule su u srijedu u gradu Kerman na jugoistoku zemlje, u neposrednoj blizini mezara najvišeg iranskog generala Qasema Soleimanija​​​​​​​ gdje se održavala komemoracija povodom četvrte godišnjice ubistva komandanta elitne jedinice iranske Revolucionarne garde, koji je ubijen u američkom napadu dronom u Bagdadu, u januaru 2020.

Na obilježavanju godišnjice okupile su se hiljade ljudi.

ISIS je u srijedu preuzeo odgovornost za napade u kojima je ubijena 91 osoba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...