IZ DEMOKRATSKE FRONTE PORUČILI: "Schmidt u Zagrebu ponižava i omalovažava Bosnu i Hercegovinu"

“Iz izjave Andreja Plenkovića se da naslutiti da je na političkom jelovniku opet Bosna i Hercegovina".

  • Vijesti

  • 06. Jan. 2024  06. Jan. 2024

  • 8

Visoki predstavnik Christian Schmidt sastao se danas u Zagrebu sa premijerom Republike Hrvatske a na sastanku je, kako je navedeno razgovarano o reformama u Bosni i Hercegovoni, prenosi Politički.ba.

Tim povodom oglasili su se iz Demokratske fronte. Generalni sekretar DF Dženan Đonlagić smatra da Schmidt ne prestaje sa omalovažavanjem institucija Bosne i Hercegovine.

alt

"Po ko zna koji puta u zvaničnom Zagrebu se raspravlja o unutrašnjim pitanjima Bosne i Hercegovine. Iz izjave Andreja Plenkovića se da naslutiti da je na političkom jelovniku opet Bosna i Hercegovina", napisao je Đonlagić na društvenoj mreži X.

Zastupnik DF-u Državnom parlamentu Milan Dunović ističe da Schmidt ovakvim postupcima daje podršku politikama podjela.

alt

"Da li ravnospravnost konsitutivnih naroda u BiH o kojoj govori Plenković, udaljava BiH od građanskih prava, a samim tim i od EU i njenih vrijednosti? Visoki predstavnik ovakvim postupkom daje podršku politikama podjela, u kojima stvarna ravnopravnost građana pada u drugi plan", napisao je Dunović na društvenoj mreži X.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...