BRILJANTNA PARTIJA JUSUFA NURKIĆA: Najbolji bh. košarkaš napravio nestvaran double-double u porazu Phoenixa...

Spektakli na NBA parketima.

  • Sport

  • 08. Jan. 2024  

  • 0

Košarkaši Denvera sinoć su pobijedili Detroit, najslabiju momčad NBA lige, sa 131:114, a srbijanski centar Nikola Jokić u ovoj je utakmici bio više asistent i bloker nego strijelac. Jokić je šutirao samo tri puta i završio susret s četiri poena, no dvostruki MVP NBA lige upisao je čak 16 asistencija, sedam skokova i postavio rekord karijere s pet blokada.

Denver je do pobjede predvodio Jamal Murray sa 37 poena, što mu je rekord sezone, dok su Michael Porter i Kentavious Caldwell Pope dodali po 18 poena.

U redovima Detroita, koji je doživio 18. uzastopni gostujući poraz, najbolji je bio Jaylen Duren s 20 poena.

Košarkaši Orlanda slavili su na svom terenu protiv Atlante nakon produžetka sa 117:110.

Najefikasniji u pobjedničkoj momčadi bio je Paolo Bankero koji je osam od svojih 35 koševa postigao u produžetku, a pratio ga je Caleb Houston s 25 koševa.

U momčadi Atlante najbolji je bio Tre Young s 31 poenom i devet asistencija, Dejonte Murray dodao je 24, dok je srbijanski košarkaš Bogdan Bogdanović za 26 minuta na parketu upisao 18 poena, tri skoka, jednu asistenciju i četiri ukradene lopte.

Los Angeles Lakersi su kao domaćini bili bolji od Los Angeles Clippersa sa 106:103 i tako prekinuli niz od četiri uzastopna poraza.

LeBron James predvodio je Lakerse s 25 poena, osam skokova i sedam asistencija, dok je Anthony Davis dodao 22 poena i deset skokova. S druge strane najefikasniji su bili Paul George i Ivica Zubac sa po 22 poena.

Dallas je kod kuće pobijedio Minnesotu 115:108, a Kyri Irving ubacio je 35, a Luka Dončić 34 poena. U momčadi Minnesote, koja je doživjela treći poraz u posljednjih pet utakmica, najbolji je bio Anthony Edwards sa 36 poena.

Srbijanski stručnjak Toronta Darko Rajaković poražen je od Golden Statea u gostima sa 133:118. Toronto je do pobjede predvodio IJ Barrett sa 37 koševa, dok je Clay Thompson ubacio 25 koševa za domaćine.

New Orleans je lako svladao Sacramento u gostima sa 133:100, uz 30 poena C.J. McCalluma, Memphis je u posljednjoj četvrtini nadoknadio minus od 11 poena i slavio protiv Phoenixa sa 121:115. Jusuf Nurkić je napravio nestvaran double-double. Iako je za Phoenix igrala "Velika trojka", Nurkić je bio najbolji pojedinac svoje ekipe i za 32 minute na parketu je ubacio 18 poena uz čak 19 skokova, a upisao je i 5 asistencija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...