"PJEVAO JE NA PALAMA": Gradonačelniku Dubrovnika prijete zbog Zdravka Čolića

Zdravko Čolić je na koncertu na dočeku Nove godine u Dubrovniku, između ostalog, kazao da ga za ovaj grad vežu lijepa sjećanja.

  • Regija

  • 08. Jan. 2024  

  • 3

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković je podijelio fotografiju prijetećeg pisma kojeg je dobio zato što je dozvolio održavanje koncerta Zdravka Čolića za doček Nove godine. 

Navedeno je da su pismo poslali hrvatski branitelji Tigrovi i Četvrta brigada Hrvatske.

"Druže Frankoviću, kad smo mi branili Dubrovnik od četnika i Srbadije 1991. godine, ti danas pozivaš srpske pjevače na Stradun kao Zdravka Čolića i Cece srpske koji su pjevali na Palama četnicima. Sada misliš da ćeš teško zezati hrvatski narod. Posljednja opomenta da ćemo preorati dinamitima cijeli Stradun, a tebe objesiti na jarbol na Stradunu", napisano je.

 "Čestitka za dobro jutro od 'branitelja' koji se nisu imali hrabrosti potpisati", naveo je Franković u opisu fotografije.

Zdravko Čolić je na koncertu na dočeku Nove godine u Dubrovniku, između ostalog, kazao da ga za ovaj grad vežu lijepa sjećanja. Pjevao je pred 30.000 ljudi.

(Klix.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...