BEĆIROVIĆ NAKON PRELIJETANJA LOVACA F-16: "Bosna i Hercegovina i SAD su dugogodišnji prijatelji i saveznici"

"Kao član Predsjedništva BiH javno se zahvaljujem SAD na svemu što su učinile i čine za mir i sigurnost svih građana i naroda Bosne i Hercegovine..."

  • Vijesti

  • 08. Jan. 2024  

  • 5

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović oglasio se povodom prelijetanja američkih lovaca F-16 u vazdušnom prostoru države Bosne i Hercegovine.

Denis Bećirović je poručio da su Bosna i Hercegovina i Sjedinjene Američke Države dugogodišnji prijatelji i saveznici.

"Sjedinjene Američke Države (SAD) su dokazani prijatelj i saveznik države Bosne i Hercegovine, koje u kontinuitetu pružaju podršku stabilnosti, sigurnosti i ekonomskom napretku naše države.

Prelijetanje američkih aviona odvijalo se u vazdušnom prostoru države Bosne i Hercegovine i to je prijateljski potez koji podržava ogromna većina građana Bosne i Hercegovine.

Kao član Predsjedništva BiH javno se zahvaljujem SAD na svemu što su učinile i čine za mir i sigurnost svih građana i naroda Bosne i Hercegovine.

Prelet američkih lovaca F-16 'borbeni sokolovi' i stratotankera KC-135 jasno pokazuju posvećenost SAD nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, kao i predanost SAD da jačaju mir, sigurnost i bolju budućnost naše zemlje.

SAD su na ovaj način još jednom potvrdile snažno i neraskidivo prijateljstvo i partnerstvo između Bosne i Hercegovine i SAD", rekao je Bećirović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...