POLJOPRIVREDNICI KAMIONIMA I TRAKTORIMA ZAKRČILI NJEMAČKU: Sve je u potpunom kolapsu u "obećanoj zemlji"

Blokirani i autoputevi.

  • Evropa

  • 09. Jan. 2024  

  • 0

U Njemačkoj se danas nastavio protest poljoprivrednika tokom kojeg su blokirane brojne saobraćajnice. Kako je najavljeno, poljoprivrednici u Saksoniji nastavljaju proteste u utorak. Policijska služba za saobraćaj je saopćila da od ranog jutra traktorima su ponovo blokirani ulazi na autoput uključujući pristupne puteve A4/A72 u blizini Chemnitza, Stollberga, Zwickaua i Hohenstein-Ernstthala, kao i u Vogtlandu.

Prema informacijama od vozača, kružni tok Scheibenberg i gradska saobraćajnica Elterlein u Erzgebirgeu su također već blokirani. Tokom cijelog dana očekuje se ​​više blokiranih raskrsnica i značajno usporavanje saobraćaja, piše Mdr.de.

U Erzgebirgeu, poduzetnici blokiraju prolaz školskim autobusima i vozilima za odvoz smeća.

Na temperaturama od -13 stepeni celzijusa djeca moraju izaći iz autobusa i otići do škole. Grad Lauter-Bernsbach apelovao je na demonstrante da dozvole prolaz školskim autobusima. U gradskoj upravi ističu da su niske temperature opasne za one koji čekaju na stajalištima.

Autoput B101 u Lauteru je također blokiran. Na važnoj saobraćajnoj arteriji između Aue, Schwarzenberg i Annaberg-Buchholz stvorile se gužve. Vozači mogu prolaziti isključivo u intervalima po nekoliko minuta. Na prilazima autoputu u Vogtlandu blokade će biti više puta pauzirane.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...