ZAISKRILO U SNSD-u: Prepiska između Snežane Ružičić i Radovana Kovačevića, burne reakcije…

Vlada SAD-a je sa 100.000 dolara pomogla obnovu škole u ovoj lokalnoj zajednici.

  • Mini market

  • 11. Jan. 2024  

  • 3

-Kao član Saveza opština i gradova Republike Srpske, pokrenuću incijativu da se u osnovnom obrazovanju mijenja predmet engleskog iz obaveznog u izborni, a ruski uvede kao obavezan, poručila je ovo načelnica općine Jezero, Snežana Ružičić (SNSD), ali čini se da nema baš apsolutnu podršku stranke.

Ona je ovu vijest podijelila na društvenoj mreži X, te dobila brojne komentare, a reagirao je i Radovan Kovačević, glasnogovornik SNSD-a i bivši Dodikov savjetnik.

-Snježo, vjerujem da se šališ. Da nam barem sva djeca govore engleski, a poslije neka uče koji god jezik žele, poručio je on.

Nije se dugo čekalo na odgovor.

-Neka oni znaju sve jezike, ali je ruski jezik nepravedno izbačen, sam znaš da je bio jedan od obaveznih stranih jezika u školama do 70-ih. Mi bi učili i japanski, odgovorila je Ružičić.

Njena objava je izazvala burne komentare, a mnogi su joj savjetovali da prvo treba svi da nauče srpski jezik.

Podsjetimo, načelnica Ružičić je u široj javnosti postala prepoznatljiva nakon što je NASA odlučila da jedan od kratera na Marsu nazove po općini kojom rukovodi. Tim povodom je održavala sastanke s tadašnjim ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Ericom Nelsonom.

Vlada SAD-a je sa 100.000 dolara pomogla obnovu škole u ovoj lokalnoj zajednici. Ružičić je nakon toga postala glasni pobornik ruskog predsjednika Vladimira Putina.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...