OPTUŽEN JE: Ženu naganjao sjekirom jer nije dobila platu pa nije imao za piće

"Pritom ih je istjerao iz kuće rekavši im da hodaju ispred njega i da idu u ugostiteljski objekt gdje radi njegova supruga, držeći u ruci sjekiru i ponavljajući da će ih obje ubiti", stoji u optužnici.

  • Hronika

  • 11. Jan. 2024  

  • 0

Muškarac (46) iz Slavonskog Broda je prije dva mjeseca prijetio smrću supruzi i djetetu jer žena nije dobila platu u kafiću u kojem je radila pa on nije imao za alkohol.

U optužnici stoji da je 46-godišnjak u oktobru oko 18:30, u porodičnoj kući u Slavonskom Brodu, pod vidnim utjecajem alkohola, revoltiran na suprugu jer još nije dobila platu, uz uvrede prijetio da će ubiti nju i malodobno dijete, piše Danica.

"Pritom ih je istjerao iz kuće rekavši im da hodaju ispred njega i da idu u ugostiteljski objekt gdje radi njegova supruga, držeći u ruci sjekiru i ponavljajući da će ih obje ubiti", stoji u optužnici.

"Sjekirom sam htio polupati vrata kafića"

Tužitelji za 46-godišnjaka traže deset mjeseci uvjetnog zatvora i da sud donese odluku da mu se oduzme sjekira s drvenom drškom dužine oko 80 cm.

Inače, muškarac je nezaposlen i nije ranije osuđivan. Tokom istrage muškarac se branio da je sjekirom htio polupati vrata kafića, a supruga je trčala prema kafiću i zvala policiju, piše Danica.

"Kad sam ja s djetetom došao do kioska, supruga je sjedila kod kioska. Kad je došao policijski službenik, uvidio sam šta mi se događa pa sam odmah spustio sjekiru koju sam imao u rukama", rekao je.

Žena: Govorio je da će nas ubiti i zapaliti

Žena je ispričala kako je tog dana išla u banku po novac, ali nije uspjela ništa podići jer joj poslodavac nije isplatio platu. Ispričala je da je njezin muž uzeo sjekiru u ruke te nju i dijete istjerao iz kuće. Prema tvrdnjama supruge, rekao im je da idu u kafić po novac ili će ih sasjeći.

"Putem je cijelo vrijeme sa sjekirom u ruci ponavljao da će nas ubiti i zapaliti. Kad nas je jedan dečko vidio, pitao je mog muža koji je držao sjekiru u visini glave može li se to riješiti razgovorom.

On se počeo unositi tom dečku u lice i govoriti mu da šta se petlja. Ja sam u tim trenucima uspjela nazvati 112 te se s djetetom sakrila u skladište obližnje trgovine do dolaska policije", ispričala je žena, prenosi Danica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...