"OKO MENE SVE JE BELO": Aca Lukas pao na testu za narkotike, proveo noć u zatvoru

Aca Lukas je proveo noć u pritvoru, a potom se ispostavilo da se tereti za još jedan prekršaj

  • Hronika

  • 13. Jan. 2024  13. Jan. 2024

  • 2

Folk pjevač Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas priveden je na putu za Kopaonik nakon što je policija utvrdila da nema vozačku dozvolu.

Aca Lukas je proveo noć u pritvoru, a potom se ispostavilo da se tereti za još jedan prekršaj.

Kako "Blic" saznaje, folker je pao na testu za narkotike. Protiv njega biće podnijeta prekršajna prijava za vožnju pod dejstvom narkotika.

"Lukas je pao na testu za narkotike. Zadržan je preko noći, jutros je pušten iz pritvorske jedinice. Protiv pjevača biće podnijeta krivična prijava zbog vožnje pod dejstvom narkotika" kaže izvor za "Blic".

Nakon toga, pjevač se oglasio i priznao svoju krivicu.

"Kriv sam i preuzimam odgovornost za svoje postupke. Državni organi su radili svoj posao u skladu sa zakonom, i nemam nikakve primjedbe na njihov rad", rekao je Lukas.

Lukasa je zaustavila saobraćajna policija i privela ga zbog toga što nema vozačku dozvolu, zbog ranijih prekršaja, a vozio je. Presreli su ga saobraćajci na ulazu u Brus i, nakon testa koji je pokazao da je pozitivan na nedozvoljene supstance i da vozi bez vozačke dozvole, odveden je u policijsku stanicu.

Pjevaču se tako na teret stavljaju dva djela: vožnja bez vozačke dozvole i pod dejstvom nedozvoljenih supstanci. Za takve vrste prekršaja, koje se vode kao teži saobraćajni prekršaj predviđena je kazna do 120.000 dinara (2.000 KM) ili 60 dana zatvora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...