UBILE MUŽEVE I ISJEKLE NA KOMADE, JEDNA GA KUHALA U LONCU: Ovo su žene kojima prijeti doživotna robija

Jeziva ubistva u Srbiji uzdrmala javnost

  • Hronika

  • 13. Jan. 2024  13. Jan. 2024

  • 0

Dvije žene, Tereza Perić (42) iz Zrenjanina i Ljiljana J. iz Vlaškog Dola (56) ubile su svoje muževe na gotovo identičan način. One su zbog svireposti ubistava koja su počinile prve žene u Srbiji kojima prijeti kazna doživotnog zatvora, pišu Novosti.

Naime, obje žene su ubile svoje partnere na spavanju, a potom njihova tijela isjekle na komade. Poslije zločina obje su vještačene, odnosno vještačeno je njihovo psihičko stanje, kako bi bilo utvrđeno da li su u trenutku zločina bile uračunljive. S obzirom na to da su optužnice podignute, proizilazi da je utvrđeno da su i Tereza i Ljiljana u trenutku gnusnih zločina bile uračunljive. Da je situacija bila drugačija, umjesto što bi postojala šansa da ostatak života provedu iza rešetaka, one bi bile smještene u psihijatrijsku ustanovu zatvorenog tipa.

Optužnica protiv Tereze Perić je predata na potvrđivanje u Viši sud u Zrenjaninu 3. oktobra. Njoj prijeti najmanje 10 godina zatvora, dok je maksimalna kazna doživotnog zatvora.

Ona je muža, navodno, ubila tako što ga je najprije izbola nožem, a potom njegovo tijelo isjekla motornom testerom i određene dijelove, tačnije testise i nogu, čak kuvala u loncu. Sve to je uradila pred maloljetnom kćerkom, a naposlijetku su je njena djeca prijavila policiji.

Tereza je Srđanu u vodu stavila lijekove za smirenje kako bi ga omamila, pa ga potom ubila u kući u kojoj su bila i njena djeca. Života ga je lišila tako što ga je, dok je spavao, izbola nožem. Sve to, uradila je pred svojom djecom.

Tereza je Srđana ubola u spavaćoj sobi, a on je uspio da nekako dođe u dnevnu sobu. Tada ga je vidjela Terezina kćerka. Njena majka je izašla po motornu testeru, a potom je istjerala na ulicu, a posljednje riječi koje je čula od Srđana bile su: „Zovi Hitnu pomoć“. Uplakana djevojčica je pozvala starijeg brata, a potom su zajedno lupali na vrata porodičnog doma, moleći majku da se zaustavi. Naposljetku su pozvali policiju.

"Sve je uradila pred očima naše kćerke, a onda joj je dala i bensedin. Djevojčica je gledala kako ga ona ubada nožem, siječe motornom testerom, a onda je vidjela i Srđanovu nogu. Potom je zvala mog sina, njenog brata i rekla, „Mama je zaklala Srđana“. Ja sam prvo mislio da se šali, ali onda smo zvali policiju. Inače, on mi se hvalio tom motornom testerom, baš mi je rekao da je oštra. On i ja smo se družili. Nema veze što je ona bila sa njim. Obojicu je znala da nas strpa u zatvor, pa sam ga ja vadio napolje", rekao je nakon zločina Terezin bivši suprug.

Tereza je vrata kuće otvorila tek kada joj je sin zaprijetio da će da pozove policiju. Kako je ispričao, u dnevnoj sobi je ugledao noge na podu.

"Sljedeći prizor je bio kao iz filma „Teksaški masakr“. Raskomadano tijelo u lokvi krvi. Upitao sam je šta namjerava da uradi, praveći se da sam na njenoj strani. Rekla je da ima u planu da raskomada cijelo telo i baci na različite lokacije. Još je rekla da hoće da dijelove tijela prokuva kako bi kosti odvojila od mesa", rekao je Terezin sin.

Policija je, tokom istrage, pronašla dijelove tela u loncu. Tereza je Srđanu do dolaska policije odsjekla nogu i genitalije, izvadila mu srce i bubrege, pa sve zajedno stavila u dvije šerpe na šporetu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...