PROCURILA SNIMKA S LICA MJESTA: Erdogan podigao avione, silovit udar turskih snaga na ciljeve u susjednoj zemlji…

Doznaje se da će se operacije nastaviti do postizanja planiranog cilja.

  • Evropa

  • 15. Jan. 2024  15. Jan. 2024

  • 2

Turski borbeni zrakoplovi izveli su više od 10 zračnih napada na plinsko polje Suwadiyah, koje kontrolira teroristička organizacija PKK/YPG u Malikiyahu, sjeveroistočna Sirija.

Na društvenim mrežama osvanule su snimke s lica mjesta.

Prema informacijama dobivenim od sigurnosnih izvora, nakon napada na sigurnosne snage u Iraku, MİT je gađao strateške mete poput vojnih, obavještajnih, energetskih/infrastrukturnih objekata i municije pod kontrolom terorističke organizacije PKK/YPG u Siriji.

Uništena su 24 teroristička cilja u sjevernom Iraku i Siriji MSB: Još 10 terorista PKK neutralizirano u Metini i Gari.

Djelovanjem MİT-a locirano je 5 kritičnih infrastrukturnih objekata, 3 kontrolne tačke, 8 tzv. vojnih tačaka, 2 skladišta municije, 2 logistička skladišta, 2 skladišta tehničkih vozila i tunel koji koristi teroristička organizacija PKK/YPG u terorističke svrhe.

Uništena su ukupno 23 cilja, uključujući i vozila korištena u operacijama raspoređivanja. Doznaje se da će se operacije nastaviti do postizanja planiranog cilja.

(SB)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...