POLITIČKI ANALITIČAR ŽARKO PUHOVSKI: "Zoran Milanović se odlučio pozicionirati na 'huliganskoj desnici'"

Izjava predsjednika Republike Zorana Milanovića u kojoj je spominjao seksualnu orijentaciju ministra gospodarstva Damira Habijana izazvala je brojne reakcije.

  • Regija

  • 15. Jan. 2024  15. Jan. 2024

  • 0

Politički analitičar Žarko Puhovski komentirao je akutelene teme u Hrvatskoj. 

Opozicija naglašava premijerove osobne ambicije kao razlog njegovih kalkulacija oko datuma izbora,.

“Oporbi odgovara što je moguće veća izlaznost na izborima. Njoj je vjerojatno to najlakše postići krajem svibnja i početkom lipnja”, objašnjava Puhovski.

 Postavlja se pitanje kalkulira li se i zbog europskih izbora.

“Svi govore da su ljudi loše volje u siječnju, ali ni u rujnu nije puno bolje. Prošli su godišnji odmori, treba ići u školu, dolaze kiša i kraći dani i to nisu dobri dani za izlazak na izbore. Nikome ne odgovaraju izbori u rujnu“, kazao je dodajući: “Meni se čini da bi Vladi najbolje odgovarali izbori u travnju. Moj je osjećaj da oporba nije spremna za izbore, a Vlada bi tad imala isplatu povećanih plaća. Ne zna se što se ljeti može dogoditi i nema izvjesnosti da će se dogoditi dobra turistička sezona, što isto može otežati situaciju.”

“HDZ i Vlada su učinili jako puno, o tome nema spora. Jesu napravili puno, ali nisu napravili dovoljno i u situaciji u kojoj ima novca sa svih strana, dolazi u prvi plan pitanje raspodjele novca. S druge strane se doista popravlja situacija nekih skupina, ali toliko polagano, s obzirom na porast troškova, da se to praktički i ne osjeti. Međutim, ako uspiju postotak za državne i javne službenike isplatiti do 10. travnja, onda bi se moglo ići negdje krajem travnja na izbore”, smatra analitičar.

“Milanović se odlučio pozicionirati na huligansku desnicu”

Izjava predsjednika Republike Zorana Milanovića u kojoj je spominjao seksualnu orijentaciju ministra gospodarstva Damira Habijana izazvala je brojne reakcije.

 “Meni se čini da je Milanović rekao puno gorih stvari, a na njih se nije reagiralo, međutim, dobro je da se na ovo reagiralo. Ovako nešto je dopustivo samo pod jednom pretpostavkom. Recimo da sam ja ministar koji je homoseksualne orijentacije i da se može dokazati da sam nekim ljudima pogodovao zato što su iz iste orijentacije kao i ja, tada se to eventualno može uvesti u raspravu. Ni pod kojim drugim uvjetima to nije dopušteno. Ali, čini mi se da se Milanović odlučio pozicionirati na neku vrstu huliganske desnice. Smatra da će ga ljevica svejedno podržati jer su oni njegovi dečki i cure, a da će na desnoj strani dobiti pozornost ne konzervativnim ponašanjem, već huliganskim, u odnosu na susjedne države, ženske aktivistice, obitelj Zec, srpsku zajednicu u Hrvatskoj”, kazao je Puhovski za N1.

Osvrnuo se i na tzv. “zakon opasnih namjera”:

“To bi u normalnim okolnostima bio razuman zakon, kada bismo imali jasan rok koliko traje predistražna radnja i istraga. Kod nas je stvar što nitko ne zna koliko što traje i otvorene su mogućnosti nevjerojatne manipulacije.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...