DIREKTORICA ENERGOINVESTA UZBURKALA DUHOVE: Ministar Lakić je tražio da potpišem sporazum, ja na to nikada ne bih pristala! (VIDEO)

Direktorica je kazala da nikada ne bi pristala na ovakav sporazum koji je izrazito nepovoljan za Energoinvest i potrašače plina u Federaciji BiH.

  • Ekonomija

  • 15. Jan. 2024  

  • 2

Direktorica Energoinvesta Bisera Hadžialjević gostovala je u emisiji "Istraga sedmice" urednika Avde Avdića na TV HAYAT i objasnila pod kojim je okolnostima potpisan ugovor o transport plina za Sarajevo po znatno višim cijenama. 

Bisera Hadžialjevć je kazala da je Energoinvest pripremio tri moguća rješenja za prevazilaženje problema nastalog prijetnjom zvaničnika Republike Srpske da će obustaviti dotok plina Sarajevu, ako Energoinvest ne pristane na nove, veće cijene transporta plina.  

Hadžialjević smatra da je zahtjev iz Republike Srpske potpuno neosnovan, jer je i postojeća cijena transporta plina previsoka. Osim toga, direktorica Energoinvesta ističe da su zvaničnici iz Republike Srpske pristali na isporuku plina pod ranijim uvjetima, jer bi u slučaju zavrtanja plinskog ventila za Sarajevo, automatski zaustavili dotok plina Istočnom Sarajevu, koje se plinom snabdijeva iz Sarajeva. 

Bisera Hadžialjević je kazala da dva preduzeća nisu uspjela dogovoriti uvjete trasbport plina i da se onda u pregovore uključio federalni ministar energije Vedran Lakić, koji je naredio direktorici Energoinvesta da potpiše ugovor pod uvjetima koji je izdiktirala srpska strana. 

Direktorica je kazala da nikada ne bi pristala na ovakav sporazum koji je izrazito nepovoljan za Energoinvest i potrašače plina u Federaciji BiH.  

 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...