PROCURILI NOVI DETALJI: Evo s kim je u FBiH poslovala banjalučka firma Mania kojoj je Velika Britanija danas uvela sankcije zbog "9. januara"

Milorad Dodik je ovoj agenciji putem svog kabineta dodijelio posao organizacije proslave i medijske podrške neustavnog dana Republike Srpske. Od samo dva tendera, agencija je za zaradila 756.990 KM sa PDV-om.

  • Mini market

  • 15. Jan. 2024  15. Jan. 2024

  • 2

Banjalučka firma Mania kojoj je zbog organizacije proslave 9. januara Velika Britanija danas uvela sankcije, poslovala je i sa preduzećima u nadležnosti Vlade Federacije BiH, objavio je danas portal Istraga.ba.

Mania je, naime, u decembru 2023. godine dobila posao u JP Autoceste FBiH. Mania je sa partnerskom kompaniom LILIUM Sarajevo dobila posao provođenja kampanje za povećanje sigurnosti saobraćaja na autocesti A1 putem digitalnih medija

Podsjećamo, danas je Vlada Ujedinjenog Kraljevstva primjenila režim sankcija Ujedinjenog Kraljevstva za Bosnu i Hercegovinu na bosanskohercegovačku firmu koja je uključena u podrivanje Ustava ove zemlje", objavio je ambasador Velike Britanije u Sarajevu Julian Reilly, te dodao da je marketinška agencija Mania značajno profitirala organizacijom i promocijom neustavnog obilježavanja 9. januara.

KOLIKO SU ZARADILI?

Milorad Dodik je ovoj agenciji putem svog kabineta dodijelio posao organizacije proslave i medijske podrške neustavnog dana Republike Srpske. Od samo dva tendera, agencija je za zaradila 756.990 KM sa PDV-om.

Tender za medijsku kampanju iznosio je 239.000 KM bez PDV, dok je za usluge organizovanja proslave utrošeno 408.000 KM bez PDV-a. Kriterij za dodjelu ugovora za usluge medijske kampanje bila je ekonomski najpovoljnija ponuda.

Direktor ove agencije je Goran Vukalović, a tri vlasnika su: Dajan Javorac, Srđan Šipka i Danijel Tepšić.

Sudeći prema tenderima koje su dobivali jedna su od omiljenih agencija režima u RS, a strelovit rast dobiti imali su 2022. godine, kada su prema Aktinom registru dostigli skoro milion KM, tačnije 990.903. KM.

Godinu prije, dakle 2021. godine, imali su 478.627 KM.

Osnovani su 2015. godine.

(SB, Istraga, Raport)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...