HAMAS OBJAVIO VIDEO S MRTVIM TAOCIMA, PREŽIVJELA KAŽE: "Ubila ih izraelska vojska"

Hamas je jučer emitirao video koji prikazuje troje izraelskih talaca koje drži u Gazi i pozvao izraelsku vladu da zaustavi svoju zračnu i kopnenu ofanzivu i omogući njihovo oslobađanje.

  • Svijet

  • 15. Jan. 2024  

  • 0

Hamas je objavio novu snimak za koju tvrdi da prikazuje mrtva tijela izraelskih talaca Yossija Sharqabija i Itaija Svirskija.

Na videu se vidi i treća izraelska taokinja Noa Argamani, koja govori da su dvojica talaca "ubijena u udarima IDF-a", referirajući se na zračne udare izraelske vojske. Njenu izjavu, jasno, treba uzeti s velikom dozom opreza jer je gotovo sigurno da je snimljena pod prisilom. Noa Argamani je, podsjetimo, oteta na festivalu Nova na jugu Izraela 7. oktobra, kad je Hamas upao u Izrael i ubio oko 1.200 ljudi, mahom civila, a oko 200 ih je oteo.

Hamas je jučer emitirao video koji prikazuje troje izraelskih talaca koje drži u Gazi i pozvao izraelsku vladu da zaustavi svoju zračnu i kopnenu ofanzivu i omogući njihovo oslobađanje.

Video bez datuma koji traje 37 sekundi prikazuje Nou Argamani (26), Yossija Sharabija (53) i Itaija Svirskog (38), a završava porukom: "Sutra ćemo vas obavijestiti o njihovoj sudbini."

Otprilike polovina od 240 talaca koje je Hamas uzeo u svom upadu u južni Izrael 7. oktobra puštena je tokom kratkotrajnog primirja u studenom, ali Izrael kaže da su još 132 taoca i dalje u Gazi i da ih je 25 umrlo u zarobljeništvu.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...