ZMAJEVI SE PORAZOM OPROSTILI OD EVROPSKOG PRVENSTVA: BiH ponovo bez trijumfa završila takmičenje

Panić je zabio sedam golova, Hadžić i Đurđević su dodali po tri. Tskhoverbadze je postigao sedam, Dikhaminija je dodao pet. Zurabtsintsadze je imao šest odbrana koje su prelomile meč.

  • Sport

  • 15. Jan. 2024  15. Jan. 2024

  • 0

BiH je u posljednjem meču grupne faze Evropskog prvenstva odmjerila snage protiv Gruzije, a meč je završen porazom naše selekcije rezultatom 22:19.

Zmajevi su bolje započeli prvo poluvrijeme. Već u uvodnim minutama stvorili su veliku prednost koja je u jednom trenutku iznosila čak pet šest golova.

Naši rukometaši su bili izuzetno efikasni i serijom od 5:0 poveli rezultatom 8:2. No, polovinom prvog dijela Gruzija pravi seriju od 5:0 i veoma brzo uvode utakmicu u egal. BiH je bila bez gola čak šest minuta, a na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 9:9.

Marko Panić je bio prvo ime meča u prvom dijelu sa pet golova, Herceg ima dva i Faljić koji je isključen postigao je dva gola. Harun Hodžić ima četiri odbrane u prvom poluvremenu.

Zmajevi su na isti način otvorili i drugi dio. Poveli su sa tri gola prednosti, no onda je uslijedio pad u igri naše selekcije.

Gruzijci su veoma brzo istopili tu razliku i velikog serijom stigli do vodstva od 16:18. Na kraju, dramatična završnica susreta u kojoj su se Gruzijci bolje snašli i zabilježili pobjedu. BiH je Euro završila bez pobjede baš kao što je to slučaj bio i na prethodnom prvenstvu.

Panić je zabio sedam golova, Hadžić i Đurđević su dodali po tri. Tskhoverbadze je postigao sedam, Dikhaminija je dodao pet. Zurabtsintsadze je imao šest odbrana koje su prelomile meč.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...