NEZAPAMĆEN DEBAKL: Potop srbijanskih tenisača na Australian Openu, sve je krenulo porazom…

Kući za razliku od muških kolega, očekivano, ide Aleksandra Krunić.

  • Sport

  • 16. Jan. 2024  

  • 1

Očajan dan imali su srbijanski tenisači na Australian Openu. Doživjeli su tri teška poraza i kući idu Laslo Đere, Dušan Lajović i Aleksandra Krunić.

Laslo Đere je u 1. kolu poražen od momka s pozivnicom, Francuza Arthura Cezauxa. Bilo je 3:2, po setovima 6:2, 6:7, 6:2, 3:6, 6:2.

Ušao je 33. tenisač svijeta kao favorit u meč s 21-godišnjakom. Na kraju je odigrao loše i izgubio je od talentiranog Francuza.

Dušan Lajović također ide kući. Njega je izbacio kvalifikant, Talijan Giulio Zeppieri s 3:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3 i 7:6.

Rijetki su davali šansu Italijanu koji je 133. igrač svijeta da će nešto napraviti protiv Lajovića. Na kraju je čovjek došao do najvećeg uspjeha, Srbina je poslao kući, a on ide u drugo kolo gdje ga čeka Cameroon Norrie.

Kući za razliku od muških kolega, očekivano, ide Aleksandra Krunić. Ona je lagano poražena od Clare Burel s 2:0 (6:4, 6:1).

Novak Đoković i Miomir Kecmanović su još uvijek u turniru. Novak će u drugom kolu igrati protiv Australca Popyrina, a Kecmanović protiv Nijemca Struffa.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...