E, AKO MU ONI NE POMOGNU...: Ratni zločinac Ratko Mladić operiran u nizozemskoj bolnici, očekuje se dolazak doktora iz...

Ratni zločinac iz Kalinovika i bivši komandant Vojske Republike Srpske služi u haškom pritvoru kaznu doživotnog zatvora.

  • Mini market

  • 16. Jan. 2024  

  • 7

Ratni zločinac Ratko Mladić, koji je operiran 8. januara u holandskoj bolnici i ugrađen mu pejsmejker, a očekuje se i datum kada bi mogla da ga posjete četiri ljekara iz Banje Luke, rekao je njegov sin Darko Mladić

- Rekao je da je bolje. Nije mogao puno da priča, ali kaže da je bolje, naveo je Darko Mladić.

On je dodao da ne zna da li mu u Haagu daju odgovarajući terapiju i lijekove, te da porodica čeka da im pošalju izvještaj.

- Oni su promijenili pravila vezana za medicinsku dokumentaciju. Јoš nismo primili nikakve dokumente šta je rađeno, kako je rađeno, kako je prošlo, šta dalje. To čekamo, naveo je sin ratnog zločinca.

Što se tiče tima srbijanskih ljekara, koji bi trebao da ga posjete, Darko Mladić je rekao da porodica čeka da im saopšte datum te posjete za četiri ljekara iz Kliničkog centra Banjaluka.

- Mi smo podnijeli svu dokumentaciju, čekamo da nam daju datum kada mogu da dođu. To su četiri ljekara iz Banjaluke. Idu neurolog, kardiolog, pulmolog i još jedan ljekar, dodao je Mladić junior.

Ratni zločinac iz Kalinovika i bivši komandant Vojske Republike Srpske služi u haškom pritvoru kaznu doživotnog zatvora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...