AMBASADOR MURPHY U TUZLI: Položio cvijeće na spomen bistu Martina Lutera Kinga

"Bila mi je čast prihvatiti poziv gradonačelnika Tuzle..."

  • Vijesti

  • 17. Jan. 2024  17. Jan. 2024

  • 0

U povodu godišnjice rođenja Martina Lutera Kinga, danas su na njegovoj spomen bisti u Tuzli cvijeće položili ambasador SAD-a u BiH Michael Murphy  i gradonačelnik Tuzle dr. Zijad Lugavić

Ceremoniji odavanja pošte ovom poznatom borcu za građanska prava i jednom od najvećih vođa pokreta za prava američkih crnaca, dobitniku Nobelove nagrade za mir koji je ubijen 1968.godine, i ove godine prisustvovao je jedan broj građana Tuzle. 

"Bila mi je čast prihvatiti poziv gradonačelnika Tuzle Lugavića da danas odam počast ostavštini dr. Martina Luthera Kinga Jr., kao što to čine milioni u Sjedinjenim Državama ove sedmice, na 95. godišnjicu njegovoga rođenja", saopćio je Murphy. 

Kako podsjeća bista dr. Kinga, koja već 21 godinu stoji u Tuzli, borba dr. Kinga za ravnopravnost rasa u Sjedinjenim Državama također je primjer za Bosnu i Hercegovinu - multietničko društvo i multireligijska država koja mora nastaviti težiti jednakosti za sve", izjavio je ambasador Murphy.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...