BENJAMIN NETANYAHU TVRDI: "Uništili smo dvije trećine Hamasovih jedinica"

"Dvije su faze borbi: prva je uništiti Hamasove jedinice, to su njihovi organizirani borbeni okviri", rekao je Netanyahu na press-konferenciji u Tel Avivu.

  • Svijet

  • 18. Jan. 2024  

  • 0

Izrael je uništio oko dvije trećine Hamasovih borbenih jedinica u Gazi, rekao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu, obvezavši se da će nastaviti s ratom do "potpune pobjede", prenosi Hina.

"Dvije su faze borbi: prva je uništiti Hamasove jedinice, to su njihovi organizirani borbeni okviri", rekao je Netanyahu na press-konferenciji u Tel Avivu.

"Dosad ih je uništeno 16 ili 17 od 24. Nakon toga je (faza) čišćenja teritorija (od militanata). Prva akcija je u pravilu kraća, druga obično traje duže", dodao je.

"Za pobjedu će trebati mjeseci, ali odlučni smo u tome"

Držeći fotografiju palog izraelskog vojnika, Netanyahu je kazao da vojnici nisu uzalud poginuli te se obavezao da će se borbe nastaviti dokle god Hamas ne bude poražen, a taoci vraćeni iz Gaze.

"Trebat će mnogo mjeseci za pobjedu, no odlučni smo u tome da je postignemo", poručio je Netanyahu.

Rat u Gazi počeo je kada su militanti Hamasa upali u južni Izrael 7. oktobra, ubivši 1200 ljudi i uzevši 240 talaca. Izrael tvrdi da ih je više od 130 još uvijek u zarobljeništvu.

Izrael je odgovorio na napad Hamasa opsadom, bombardiranjem i kopnenom invazijom Gaze.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...