KOMŠIĆ OBJAVIO DETALJE: Ove godine će doći do značajne promjene u obilježavanju 1. marta - Dana nezavisnosti BiH

Kako je saopćeno iz kabineta Željka Komšića, ove godine će doći do značajne promjene u obilježavanju ovog svečanog praznika. 

  • Vijesti

  • 19. Jan. 2024  19. Jan. 2024

  • 0

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić objavio je detalje svečanog prijema povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH.

Kako je saopćeno iz kabineta Željka Komšića, ove godine će doći do značajne promjene u obilježavanju ovog svečanog praznika. 

"Svečani prijem povodom 32. godišnjice od nezavisnosti Bosne i Hercegovine, ove godine održati će se 29. februara, ujedno i u znak podsjećanja na održavanje referenduma o nezavisnosti Bosne i Hercegovine koji je proveden 29. februara i 1. marta 1992. godine", saopćeno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Podsjetimo, 29. februara 1992. godine je održan referendum gdje su građani Bosne i Hercegovine, s 99,7 posto podrške, odlučili da naša zemlja krene putem nezavisnosti. 

Iako se obično obilježava 1. mart kao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, ove godine će svečani prijem biti održan dan prije, kako bi se i zvanično obilježio prvi dan referenduma koji je pokrenuo put ka nezavisnosti naše zemlje. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...