SA BAYERNOM OSVOJIO SVE: Ivan Perišić novo je pojačanje Hajduka

Za reprezentaciju Hrvatske debitirao je 2011. i dosad je u 129 nastupa zabio 33 gola.

  • Sport

  • 19. Jan. 2024  19. Jan. 2024

  • 0

Ivan Perišić (34) potpisao je za Hajduk. Perišić stiže na posudbu iz Tottenhama do kraja sezone, a nakon toga će potpisati jednogodišnji ugovor sa splitskom klubom. Perišićev ugovor s Tottenhamom traje još šest mjeseci. Hrvatski reprezentativac trebao bi debitirati za splitski klub do kraja sezone, čim se oporavi nakon operacije križnih ligamenata koljena.

Perišić je bio u Hajduku od 2000. do 2006. godine, no nikad nije debitirao za seniorsku momčad. Iz Hajduka je otišao u drugu momčad Sochauxa 2007. za 360 hiljada eura. Uslijedila je posudba u belgijski Roeselare, odakle se probio do Club Bruggea. U jednom od najvećih belgijskih klubova Perišić je briljirao. 

Izborio se za transfer u Borussiju Dortmund Jürgena Kloppa, za koju je igrao od 2011. do 2013. godine. Nezadovoljan minutažom napustio je Dortmund i otišao u Wolfsburg, gdje je bio standardan. To mu je koncem ljeta 2015. donijelo transfer u Inter u visini od 16 milijuna eura.

alt 

Perišić je šest godina bio član milanskog kluba, a sezonu 2019./2020. proveo je na posudbi u Bayernu jer tadašnji Interov trener Antonio Conte nije računao na njega. Perišić je s Bayernom osvojio Bundesligu, Ligu prvaka i njemački kup, a onda se vratio u Conteov Inter i postao standardan na poziciji lijevog beka. 

Riječ je o poziciji koja mu nije bila prirodna, no hrvatski je ofanzivac i u takvoj postavi bio ključan igrač talijanskog velikana. U sezoni 2022./2023. Perišić je odlučio otići u Premier ligu i ispuniti svoj san budući da je u nekoliko navrata govorio o želji da zaigra u Engleskoj.

Ispunio san i zaigrao u Premier ligi

U Spurse je otišao nakon drame oko produženja ugovora s Interom. Tottenham ga je uzeo besplatno, a Perišić je u nepunu sezonu i pol za londonski klub odigrao 50 utakmica i zabio jedan gol. Najčešće je igrao na poziciji lijevog beka. 

Za reprezentaciju Hrvatske debitirao je 2011. i dosad je u 129 nastupa zabio 33 gola. Perišić je jedan od najboljih hrvatskih nogometaša svih vremena i jedna od najvažnijih karika reprezentacije Zlatka Dalića u pohodima na srebro u Rusiji, bronzu u Kataru i srebro u Ligi nacija, piše Index.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...