OPASNI BOSANAC O KOJEM BRUJI AUSTRIJA: Uskoro počinje suđenje, državljanin BiH optužen je za…

Datum suđenja uskoro treba biti određen.

  • Hronika

  • 20. Jan. 2024  

  • 0

Javno tužilaštvo Linza podiglo je optužnicu protiv državljanina Bosne i Hercegovine (35) koji se tereti za šverc kokaina i kanabisa koji je preko Slovenije prebacivao u Salzburg i tamo ga preprodavao.

Navodno sve je trajalo od 2019. godine, pa do njegovog lišenja slobode, maja, 2023. godine.

Kako piše austrijski list Krone, riječ je o jednom od glavnih dilera, a iako je državljanin BiH, imao je prijavljeno boravište u Salzburgu.

On se tereti za krijumčarenje i stavljanje u promet više od 360 kilograma droge; konkretno, 343 kilograma kanabisa i 25 kilograma kokaina.

Ulična vrijednost droge kreće se u milionima eura.

U optužnici se dalje navodi da je državljanin BiH organizirao prebacivanje droge iz Slovenije, uglavnom koristeći kamionski prevoz, i to preko prelaza Karavanke.

Pored ovog načina, imao je i svoje kurire. On je drogu preprodavao i drugim dilerima, a sve je trajalo od juna, 2019. godine do početka, 2023. godine kada je i uhapšen. Tokom hapšenja kod njega su pronađena tri kilograma kanabisa i kilogram kokaina.

Datum suđenja uskoro treba biti određen.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...