ELDAR ČOMOR O TROJKINOM POPUŠTANJU ČOVIĆU: "Vlast ucjenjuje penzionere, borce, invalide i sve građane Federacije BiH izborom Marina Vukoje u Ustavni sud BiH"

Pozivam kolegu Belmina Zukana da prestane biti instrument u rukama stranačkih šefova

  • Politika

  • 20. Jan. 2024  

  • 0

Zastupnik SDA u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta Eldar Čomor oglasio se na Facebooku povodom poteza predsjednika Zakonodavno-pravne komisije Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Belmina Zukana (SDP), koji je je na prvo mjesto stavio potrebu ispunjavanja želja HDZ-u izborom Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

"Umjesto interesa penzionera, boraca, invalida i svih ostalih građana FBiH, predsjednik Zakonodavno-pravne komisije Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Belmin Zukan (SDP) je na prvo mjesto stavio potrebu ispunjavanja želja HDZ-u izborom Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH. Stavljanjem na dnevni red sjednice Prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika o radu Predstavničkog doma, kojim se otvara prostor za imenovanje Vukoje, skupa sa Prijedlogom odluke o privremenom finansiranju Federacije BiH, nametnuta vlast kao taoce drži građane FBiH sve dok se ne ispuni želja HDZ-u BiH. Činjenica da su u odnosu na predloženi dnevni red sjednice skinuli 17 zakona, a da su ostavili izmjene Poslovnika kojim se stvaraju preduvjeti za izbor Vukoje, potvrđuje da su ovoj vlasti interesi građana podređeni njihovim stranačkim i ličnim interesima. Pozivam kolegu Zukana da prestane biti instrument u rukama stranačkih šefova i da odustane od ucjenjivanja građana, te da sazove sjednicu Komisije na kojoj se neće udovoljavati HDZ-u nego usvojiti Prijedlog odluke o privremenom finansiranju kako se ne bi ugrozila isplata penzija, invalidnina i ostalih naknada iz budžeta. Pitanje izbora sudije Ustavnog suda BiH možemo jednostavno riješiti nastavljanjem ranije prekinute 4. sjednice Komisije za izbor i imenovanja, što uporno izbjegava uraditi predsjednik Komisije Mladen Bošković. Također pozivam Vladu FBiH da konačno pripremi i u parlamentarnu proceduru uputi prijedlog budžeta za 2024. godinu, s obzirom da su davno istekli svi zakonski rokovi u kojima je nametnuta vlast to morala uraditi. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...