NAKON BOJKOTA GRAĐANA: Zatvorena pekara "Manja" u sarajevskom naselju Vogošća

Trivić je izazvao revolt i žestoke reakcije u javnosti nakon što je učestvovao u raspravi na društvenoj mreži X u kojoj je na gnusan način spomenuo Srebrenicu

  • Društvo

  • 22. Jan. 2024  

  • 4

Pekara Manja u Vogošći prestala je sa radom. Nakon što je vlasnik pekare Manja Saša Trivić nedavno još jednom uvrijedio Bošnjake svojim javnim istupima o Srebrenici uslijedio je bojkot, ali i polijevanje farbom i razbijanje izloga njegovih pekara u Sarajevu.

Pekara Manja u Vogošći prestala je s radom u petak, što je istaknuto u obavijesti na izlogu pekare.

Trivić je izazvao revolt i žestoke reakcije u javnosti nakon što je učestvovao u raspravi na društvenoj mreži X u kojoj je na gnusan način spomenuo Srebrenicu. On je i ranije imao uvredljive, huškačke, nacionalističke komentare na društvenim mrežama u kojima je glorifikovao ratne zločince, pa su korisnici nerijetko pozivali na bojkot njegovih proizvoda, nakon čega se redovno izvinjavao.

I ovaj put je svoj ogavni komentar pokušao relativizirati, napisavši kako "nije bio dovoljno pametan da ne odgovori na provokaciju i da nije razmišljao o drugačijem tumačenju onoga što je napisao". No u javnosti je njegov novi ispad naišao na brojne žestoke reakcije i pozive na bojkot proizvoda njegove pekare, na koji su, između ostalog, pozvala i udruženja žrtava genocida u Srebrenici.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...