POLA SATA NAKON ŠTO SE PLENKOVIĆ SUSREO S REISOM KAVAZOVIĆEM: Pogledajte šta je objavljeno u centralnom Dnevniku HRT-a...

Poruke iz Zagreba.

  • Regija

  • 23. Jan. 2024  23. Jan. 2024

  • 13

Pola sata nakon što se hrvatski premijer Andrej Plenković susreo sa reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem, Hrvatskaradiotelevizija, javni servis Hrvatske objavio je, povodom Plenkovićeve posjete Bosni i Hercegovini, u svom središnjem Dnevniku prilog o tome kako je Bosna i Hercegovina sigurnosna prijetnja Hrvatskoj i EU zbog “povratnika iz ISIL-a”.    

  Podsjetimo, predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen danas će u Sarajevu, zajedno s nizozemskim premijerom Markom Rutteom i hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem, održati sastanke sa predstavnicima bh. vlasti.

Najavljeni su sastanci s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto i Zajedničkim kolegijem Parlamentarne skupštine BiH.

Planirano je da se Von der Leyen također sastane i sa predstavnicima civilnog društva.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...