PARISKA SEDMICA MODE: Nova kolekcija prožeta nježnošću, Chanel najavio dominaciju bijele boje (FOTO)

Uzvanici na reviji modne kuće Chanel odmah su dobili uvid u izvor inspiracije za novu kolekciju.

  • Žena

  • 24. Jan. 2024  

  • 0

U Grand Palais Éphémèreu, privremenom izložbenom prostoru otvorenom zbog renovacije muzejskog kompleksa Grand Palais, sjedili su ispod gigantskog dugmeta slavnim logom na kojem se isprepleću dva slova C.

Upravo je dugme motiv oko kojeg je kreativna direktorica Virginie Viard gradila svoju viziju za nove kreacije.

'Haute couture' kolekcija za proljeće/ljeto 2024. koju je osmislila Virginie Viard, smješta dugme, koliko upotreban, toliko i ukrasan predmet, u svijet baleta i plesa. Izraz gracioznosti, slobode i preciznosti u svakom pokretuporučuju iz modne kuće.

Gumb s prepoznatljivim Chanelovim logomGigantsko dugme s logom Chanela na stropu Grand Palais Éphémèrea (Foto: Afp)

U interpretaciji Chanela dugme je skromna modna ikona zahvaljujući kojoj su se žene riješile svih dodataka koji su ih sputavali u slobodnom kretanju, a kroz baletne tj. plesne elemente nova kolekcija slavi slobodu pokreta.

Gumbi su glavna inspiracija za novu Chanelovu kolekcijuDugmad su glavna inspiracija za novu Chanelovu kolekciju (Foto: Afp)

 

Jedan od vizuelno najdominantnijih elemenata svakako su bijele hulahopke koje je na pisti nosila svaka manekenka. Tako je i bijela boja postala najdominantnija u kolekciji jer se našla u svakom predstavljenom looku.

Chanel, haute couture, proljeće/ljeto 2024. - 1Chanel, haute couture, proljeće/ljeto 2024. - 1 (Foto: Profimedia/AFP)

Reviju je otvorila glumica Margaret Qualley u kompletu s prepoznatljivim sakoom od tvida tradicionalno strogog kroja, ovaj put ublaženog razigranim visokim ovratnikom od tila.

Chanel, haute couture, proljeće/ljeto 2024. - 17Glumica Margaret Qualley na reviji modne kuće Chanel (Foto: Profimedia/AFP)

Razigranost, lepršavost, nježnost i svojevrsna lakoća najčešće se spominju u ocjenama novih Chanelovih kreacija, navodi Zadovoljna.hr.

Chanel, haute couture, proljeće/ljeto 2024. - 11Chanel, haute couture, proljeće/ljeto 2024. - 11 (Foto: Profimedia/AFP)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...