ČOVIĆEV REŽIMSKI NOVINAR IZNIO U JAVNOST NEVJEROVATNE TVRDNJE: "Reis Kavazović je Plenkoviću uručio dokument u kojem piše – nemojte nas ostaviti srpskom svetu" (VIDEO)

"Vrijeme je da se Islamska zajednica potpuno emancipira od SDA, da se odmakne i postupa kao prava vjerska zajednica", smatra Čovićev režimski novinar

  • Politika

  • 24. Jan. 2024  24. Jan. 2024

  • 11

"Reis Kavazović je prije dvije godine Plenkoviću uručio jedan dokument u kojem je najvažnija rečenica bila – nemojte nas ostaviti 'srpskom svetu'", otkrio je emisiji Kompas RTV-a Herceg-Bosne novinar Večernjeg lista, blizak HDZ-u, Zoran Krešić komentirajući sastanak predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića u Sarajevu, u ponedjeljak.

Kazao je kako je dokument poslan pola godine prije izbora. "Onda je ta ista strana bila neiskrena i apsolutno podrži Komšića, kao što su ga podržali i 2018. godine".

Rekao je kako je SDA krilo Islamske zajednice.

"Oni su u apsolutnoj simbiozi. To njihovo funkcioniranje je štetno i za SDA i za Islamsku zajednicu. Vrijeme je da se Islamska zajednica potpuno emancipira od SDA, da se odmakne i postupa kao prava vjerska zajednica".

Naglasio je kako je sastanak reisa Kavazovića i Plenkovića važan da se ohlade užareni odnosi koji su bili između političkih Bošnjaka i Hrvata što se onda posljedično prenosilo i na narod, prenosi HMS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...