POPULARNI PJEVAČ POKORIO SUSJEDNU ZEMLJU: Dino Merlin apsolutni rekorder po broju prodatih ulaznica u Hrvatskoj

Godina 2023. je donijela nove vrhunce muzičkog poslovanja “uživo”, pokazavši se najjačom godinom u historiji po broju održanih koncerata u Hrvatskoj

  • Estrada

  • 26. Jan. 2024  

  • 0

Zvanična zvanična lista izvođača s najviše prodatih ulaznica tokom 2023. godine u Hrvatskoj objavljena je danas.

Na prvo mjesto suvereno je zasjeo sarajevski muzički čarobnjak Dino Merlin sa službeno najvećim brojem posjetilaca na koncertima u protekloj godini.

HDS ZAMP, stručna služba zaštite autorskih muzičkih prava (ZAMP) Hrvatskog društva skladatelja (HDS) drugu godinu zaredom objavljuje hrvatske, regionalne i strane izvođače, te festivale s najviše prodanih ulaznica u Hrvatskoj za prethodnu godinu.

Godina 2023. je donijela nove vrhunce muzičkog poslovanja “uživo”, pokazavši se najjačom godinom u historiji po broju održanih koncerata u Hrvatskoj, navodi se u saopćenju HDS ZAMP-a. Prijavljene i prebrojene ulaznice za nastupe pojedinog muzičara na teritoriju Hrvatske od početka do kraja godine nepogrešivo ukazuju na “bestsellere”, one koji najviše puta pune najveće dvorane, jer tako želi publika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...