JOE BIDEN REAGOVAO NA VIJEST O UBIJENIM AMERIČKIM VOJNICIMA: "Napadači će snositi odgovornost na način na koji to SAD izabere"

Bile su to prve američke žrtve u mjesecima napada proiranskih grupa američkih snaga širom Bliskog istoka usred izraelskih napada na Gazu.

  • Svijet

  • 28. Jan. 2024  28. Jan. 2024

  • 0

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden potvrdio je da su najmanje tri američka vojnika ubijena, a mnogo njih ranjeno u napadu dronom u Jordanu, a napad je pripisao militantnim grupama koje podržava Iran, javlja Anadolija.

Bile su to prve američke žrtve u mjesecima napada proiranskih grupa američkih snaga širom Bliskog istoka usred izraelskih napada na Gazu.

Biden je rekao da će Sjedinjene Države odgovorni snositi odgovornost na način na koji to SAD izabere.

Napad se dogodio na sjeveroistoku Jordana, u blizini granice sa Sirijom.

Nije bilo hitne reakcije Jordana, kraljevine koja graniči s Irakom, Izraelom, palestinskom teritorijom Zapadne obale, Saudijskom Arabijom i Sirijom.

Američke trupe dugo koriste Jordan kao bazu gdje je stacionirano oko 3.000 američkih vojnika.

Od početka izraelskih napada na Pojas Gaze, američke snage u Iraku i Siriji suočile su se s napadima proiranskih grupa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...