NEĆE X ZRAKA KROZ BOŠNJAKA: Školska slava, idealna šansa za Šulića

Denis Šulić sin je Esada i Mirjane je Bošnjak koji ne priznaje genocid nad svojim narodom

  • Politika

  • 28. Jan. 2024  

  • 7

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić uručio je učenicima Osnovne škole "Vasa Čubrilović" u Bosanskoj Gradišci 100 knjiga "Moja Srpska od A do Š", poklon predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika učenicima drugog razreda osnovnih škola u RS-u, povodom školske slave Svetog Save, piše Ljudski.ba.

 Šulić, koji je prisustvovao Svetosavskoj akademiji u Osnovnoj školi "Vasa Čubrilović", zahvalio je Dodiku što mu je ukazao priliku da uruči knjige učenicima škole koju je i sam pohađao, te istakao da mu je posebno zadovoljstvo što škola i dalje svake godine upisuje veliki broj učenika.

On je rekao da će u narednom periodu svi učenici drugih razreda dobiti knjige "Moja Srpska od A do Š", u kojoj su grafikama i tekstovima opisani važni pojmovi i mjesta u Republici Srpskoj.

Šulić je dodao da je cilj ove aktivnosti da se i kod najmlađih stanovnika širi osjećaj ljubavi prema Republici Srpskoj i svijest o važnosti njenog očuvanja.

Direktor Osnovane škole "Vasa Čubrilović" Vlado Stanišljević zahvalio je Šuliću i Dodiku za knjige, te istakao da je školska slava Savindan upravo dan kada učenike treba pohvaliti, nagraditi i uručiti im poklone.

Bošnjak legalista ne priznaje genocid nad svojim narodom

Denis Šulić iz Saveza nezavisnih socijaldmeokrata (SNSD) izabran je za 2020. za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) iz reda bošnjačkog naroda. Za Šulića je glasalo 50 poslanika, protiv su bila dva, a šest suzdržanih.

Uoči glasanja, poslanica Poslaničke grupe „Zajedno za BiH“ Begija Smajić kazala je da Denis Šulić nema legitimitet bošnjačkog naroda te da je njegovo imenovanje još jedan vid diskiminacije nad Bošnjacima..

Denis Šulić, rođen je u Bosanskoj Ghradišci  25. maja 1992., a na Wikipediji je navedeno da je on bošnjački političar, funkcioner Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i student političkih nauka. No, stavovi koje iznosi na društvenim mrežama daleko su od probošnjačkom odnosno probosanskog djelovanja.

Tako Šulić tvrdi da je RS nastao u Narodnoj skupštini RS-a, slavi i neustavni Dan RS-a, a derbi Zvezde i Partizana naziva "našim". Osudio je i ponašanje SDS-a i PDP-a na zasjedanju Parlamenta BiH kada su izglasali da se uvsoji zakon kojim prestaje madnat članovima VSTV-a. te je njihovo glasanje okarakterisao kao kršenje odluke NSRS-a o blokadi, i nazvao ih poslušnicima SDA. 

Denis Šulić sin je Esada i Mirjane, a osnovnu i srednju školu je završio u rodnom gradu. Student je Fakulteta političkih nauka u Banjoj Luci. U periodu od 2013. do 2017. bio je predsjednik gradiških Mladih socijaldemokrata (MSD). Tokom 2017. izabran je za predsjednika republičkih Mladih socijaldemokrata unutar Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Denis Šulić je član Glavnog odbora, Predsjedništva i Izvršnog komiteta Saveza nezavisnih socijaldemokrata. Na oktobarskim opštim izborima 2018. osvojio je 6.029 glasova i izabran je za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 

Jahači magle

Da smo dotakli dno u posljednjih 30 godina od kako su nacionalisti i lažni socijaldemokrati na vlasti, činjenica je na koju Ljudski.ba ukazuje svako malo.

Slave se vjerske slave u prostorijama Oružanih snaga BiH, slave se vjerske slave policije, pa i osnovnih škola u državi koja je po Ustavu sekularna. Svaki politički lider ima svog podobnog Srbina, Hrvata i li Bošnjaka, dok se neki od političara zaklinju u svoje Bosanstvo. Prepisuje se od susjeda samo ono što je negativno i ono što će dodatno podijeliti narode, a jedino takva politika osigurava opstanak vladajućim strukturama koje su uzjahale prije 30 godina. Država se na svakom koraku negira, dok zemlju svakodnevno napuštaju mladi.

Šulić ne priznaje presude za genocid u Srebrenici, a Armiju BiH naziva takozvanom-Rkli bismo idealan Bošnjak po uzoru na Emira Kusturicu, a po mjeri Milorada Dodika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...