ISPRAVKA: Snimak napada divlje svinje nije nastao na Jahorini

NAPOMENA: Portal Slobodna Bosna je 29.01.2024. objavio tekst pod naslovom "INCIDENT NA JAHORINI: Divlja svinja napala bordere, "objektivna publika" je podržavala i huškala!? (VIDEO)". Analizom portal Raskrinkavanje je utvrđeno da zvuk nije autentičan, dok je sami nastao u Japanu prije gotovo godinu dana i nema nikakve veze sa Jahorinom.

  • Šareni svijet

  • 29. Jan. 2024  01. Feb. 2024

  • 2

Na Instagramu je 25. januara 2024. godine objavljen videosnimak na kojem divlja svinja trči preko skijališta i napada jednog “bordera”, potom nasrće na drugog i nakon toga bježi. Osim što se na snimku može čuti muškarac koji šaljivo “navija” za svinju, preko snimka je ispisano da se napad desio na Jahorini.

“Vidi ga, vidi ga, vidi ga, majke ti! Vidi ovo majke ti! Udri bordera, udri bordera, je*em ti majku, tako je, glavom…”, navijao je nepoznati muškarac čiji je glas montiran na video. 

“I ovo se događa” stoji u opisu snimke koja je prikupila na hiljade pregleda na društvenim mrežama.

Na snimci se vidi kako divlja svinja poprilično brzo juri niz snježnu padinu prema borderima. Jednog mladića ruši na tlo i nekoliko puta nasrće glavom na njega, potom kreće prema drugom borderu u kojeg se također zalijeće, a nakon toga bježi.

Šta su činjenice? 

Videosnimak nije nastao na Jahorini kao što se tvrdi. Pred kraj videosnimka može se vidjeti zastavica na skijalištu s natpisom koji nije latinični. 

Prema tekstu japanskog javnog medijskog servisa NHK, može se zaključiti da se incident desio 7. februara 2023. godine u skijaškom resortu Alpenblick Snow na planini Myoko

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...