HOĆE LI USPJETI UJEDINITI BAZU: Šemsudin Dedić dolazi na čelo bihaćke SDA?

Dedić je inače obnašao  mnoge političke pozicije u Kantonu i državi. Tako je  2005. godine imenovan za ministra finansija u Vladi USK, da bi nakon dvije godine postao i Premijer Unsko-sanskog kantona.

  • Politika

  • 29. Jan. 2024  

  • 1

Kako pišu portali u Krajini izbori za predsjednika Gradskog odbora SDA Bihać održaće se u nedjelju 28. januara i biće to uvod za Kantonalne izbore u ovoj stranci.

Delagate koji će birati predsjednika činit će predstavnici Mjesnih ogranaka SDA Bihać.

Zbog neslaganja sa trenutnom politikom u bihaćkoj SDA koju vodi dr. Emir Šabić, mnogi nezadovoljni i istaknuti članovi SDA pred izlaznim su vratima ove stranke.

Velika je mogućnost, piše krajina.ba, da bi veliki dio bihaćke SDA mogao napraviti i svoju “nezavisnu” listu za lokalne izbore u oktobru, što bi bio veliki udarac za ovu stranku koja unazad 10-tak godina bilježi sve lošije rezultate u Bihaću.

Prema informacijama kojima raspolažu, jedini kandidat biće Šemsudin Dedić, aktuelni član predsjedništva SDA i zastupnik u Parlamentu BiH.

Dedić je inače obnašao  mnoge političke pozicije u Kantonu i državi. Tako je  2005. godine imenovan za ministra finansija u Vladi USK, da bi nakon dvije godine postao i Premijer Unsko-sanskog kantona.

Tu poziciju je obnašao 4 godine, a onda je 2011. godine imenovan u Federalni parlament gdje je također proveo 4 godine. Od 2015. godine pa sve do 2023. uspješno je obnašao  poziciju federalnog ministra poljoprivede. Također od 2018. godine Dedić je i zastupnik u državnom parlamentu, gdje je reizabran u sadašnjem mandatu (2022-2026). Važi za rijetkog političara iz Unsko-sanskog kantona koji uspješno opstaje na sceni više od 20 godina.

Iako već duži niz godina ima prebivalište sa adresom u Sarajevu, Šemsudin Dedić važi za uticajnog SDA-ovca iz Krajine.

Da li će Dedić uspjeti u namjerama da ujedini svoju bazu i pomiri posvađane struje SDA Bihać, ostaje nam da vidimo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...