IZ AMERIČKE AMBASADE ODGOVORILI FADILU NOVALIĆU: "Njegove tvrdnje su smiješne"

Novalić je optužio medije, tužioce, sudije, ali i ambasade nekih država, prvenstveno Sjedinjenih Američkih Država. 

  • Politika

  • 29. Jan. 2024  

  • 2

Fadil Novalić, osuđeni bivši premijer FBiH, tokom gostovanja na jednoj TV emisiji je predstavio nevjerovatnu tvrdnju u kojoj je našao “krivca” za njegovo hapšenje. 

Novalić je optužio medije, tužioce, sudije, ali i ambasade nekih država, prvenstveno Sjedinjenih Američkih Država. 

Novalić je izjavio da Ambasada SAD finansira mediji koji njega kritikuju, kao i da se vršio pritisak na pravosuđe kako bi se osudio, iako je, prema tvrdnjama u koje samo on vjeruje, nevin. 

"Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju nezavisne institucije za provođenje zakona, tužilaštvo i sudstvo koje rade u ime građana ove zemlje na istrazi, procesuiranju i kažnjavanju korupcije. Uvijek smo pozivali bosanskohercegovačke pravosudne institucije da korumpirane pojedince učine odgovornima za svoja djela. Ambasada Sjedinjenih Američkih Država ne utiče na sudske postupke. Tvrdnje g. Novalića su smiješne i osmišljene da odvrate pažnju od njegovih pogrešnih postupaka", naveli su iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država na upit “Avaza” da prokomentarišu tvrdnje presuđenog bivšeg premijera FBiH. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...